ŠVABE BOLJE OD HSV-A

Borna Sosa s osmijehom na licu dolazi k Daliću; Stuttgart ostao bundesligaš

05.06.2023 u 23:41

Bionic
Reading

HSV je kao treća momčad njemačke 2. lige morao u dodatne kvalifikacije, a u njima je igrao protiv Stutgarta, koji je na kraju sezone zauzeo 16. mjesto. U dvije utakmice klub Borne Sose upisala je dvije pobjede. Nakon 3:0 u Stutgratu, u uzvratu u Hamburgu Švabe su slavile 3:1

U zadnjem kolu njemačke 'cvajte' HSV je praktički već imao osiguran ulazak u Bundesligu. No, 'debelo' u sudačkoj nadoknadi posložili su se rezultati koji su bivšeg europskog prvaka odveli u dodatne kvalifikacije.

A tamo je 'čekao' Stuttgart. Klub Borne Sose očito je navikla na ovakve drame, jer i prošle godine strepio je do samog kraja. Istina, tada se spasio u posljednjem kolu, a sada je ipak morao u dodatne kvalifikacije.

No, razlika u klasi bila je očita, jer Stuttgart je nakon 3:0 domaće pobjede, u kojoj je Sosa upisao dvije asistencije, slavio i u uzvratu.

Na Volksparkstadionu bilo je 3:1 za goste. S time da je Hamburger SV poveo golom Kittela već u šestoj minuti.

Ipak, u nastavku je Stuttgart posve preokrenuo utakmicu i s tri gola potvrdio svoju premoć. Dva je gola zabio Millot a jednog Katompa Mvumpa.

  • +10
HSV - Stuttgart (uzvratna utakmica doigravanja za ulazak u Bundesligu) Izvor: Profimedia / Autor: Felix Schlikis / imago sportfotodienst / Profimedia