atp miami

Borna Ćorić preokretom do osmine finala i okršaja s Kyrgiosom

25.03.2019 u 08:18

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić prošao je i treće kolo na jakom ATP turniru iz Master 1000 serije u Miamiju. Ćorić je slavio protiv Chardyja 6:7 (2), 6:2, 6:3

Borna Ćorić izborio je osminu finala u Miamiju, gdje će igrati protiv Nicka Kyrgiosa.

A da bi izborio ogled protiv australskog tenisača, Ćorić je u trećem kolu morao pobijediti Fracuza, 40. igrača s ATP liste, Jeremyja Chardyja.

Iako je prvi set dobro krenuo po našeg tenisača, jer oduzeo je odmah servis protivniku, Chardy mu je uzvratio pa se o pobjedniku tog seta odlučilavo tek u tie-breaku, au 13. gemu Chardy je bio uvjerljiv prepustivši Ćoriću tek dva boda.

Ćorić je u drugom setu prebacio u 'brzinu više' i dva je puta oduzimao servis protivniku. Ono što je još važnije, svoj servis nije ispuštao.

U trećem setu najprije je propustio dvije break lopte, a onda spašavao svoja tri servisa. Ćorić je ostao smireniji do kraja i u osmom gemu je uspio napokon slomiti Chardyja, napraviti break, a onda svojim zadnjim servisom potvrditi pobjedu.

U pet međusobni okršaja ova dva tenisača, Ćorić vodi 3:2. Ovo mu je druga uzastopna pobjeda, Chardyja je pobijedio 6:2, 7:5, 6:4 i u finalu prošlogodišnjeg Davis Cupa u Lilleu.

Protivnik našem tenisaču u sljedojć rundi je Australav Nick Kyrgios, s kojim je dosad igrao tri puta. Australac vodi 2:1, a posljednju pobjedu upisao je 2018. godine na ATP Masters 1000 u Cincinnatiju, kada je slavio 7:6, 0:6, 6:3.