ŠTO JE SILVINA ISTINA?

Borilački svijet čekao je njegovu izjavu o dopingu...

05.02.2015 u 11:15

Bionic
Reading

Čitav svijet je čekao izjavu Andersona Silve vezanu uz pad na doping testu uoči UFC-a 183 i njegove pobjede protiv Nicka Diaza. Najprije se oglasio njegov liječnik, koji je poručio da se 'Pauk' ne osjeća krivim, a nekoliko sati kasnije je stiglo i službeno priopćenje koje je poslao njegov menadžer Ed Soares.

U njemu bivši prvak odbacuje sve optužbe i tvrdi ja je potpuno nevin, a prenosi Fighsite.hr

'Natječem se u ovom sportu već jako dugo. Ovo je moja 19. borba u oktogonu. Mnogo puta sam testiran na nedopuštena sredstva i nikada nisam pao', započeo je Silva i dodao:

'Nisam uzimao nikakva nedozvoljena sredstva. Moj stav prema dopingu je isti onaj koji će biti i uvijek. Propagiram čist sport. Trenutačno se savjetujem sa svojom savjetnicima koji će mi sugerirati neke opcije kako bih dobio ovu bitku i očistio svoje ime. Neću davati daljnje komentare dok me moj tim ne savjetuje'.

Silva je pao na čak dvije nedopuštene supstance na testiranju 9. siječnja koje je nenajavljeno provedeno izvan natjecanja. Drostanolone je jedan od uobičajenih anaboličkih steroida koji se uzimaju za dobivanje mišićne mase. Androstane je forma endrogenog hormonskog steroida. Obje supstance su zabranjene sportašima prema listi Svjetske Anti-dopinške agencije.

Silvu sada očekuje najprije privremena suspenzija, a onda i saslušanje 17. veljače u Las Vegasu ispred Atletske Komisije. Konačno individualno saslušanje je zakazano za ožujak ili travanj. Službeno je Diaz i dalje pobjednik dvoboja protiv Nicka Diaza iako će se taj rezultat gotovo sigurno preinačiti u No Contest. Javnost se s pravom pita zašto je uopće ovaj meč održan ako se znalo da je Anderson Silva pao na doping testu. Službena verzija kaže kako je UFC rezultate dobio tek nakon što je UFC 183 održan. Toliko o svrsi testiranja u pripremnom periodu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE