dinamo u ligi prvaka

Bjelica uoči Šahtara otkrio kakvo je stanje dva važna igrača, a Petković poručio: Idemo se u Ukrajinu potući!

21.10.2019 u 11:41

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama otputovali su u Ukrajinu gdje ih u utorak u Harkovu očekuje dvoboj protiv Šahtara u trećem kolu C skupine Lige prvaka.

Nakon dva kola Dinamo i Šahtar imaju po tri boda i upravo bi sutrašnji ogled, te uzvrat za dva tjedna u Zagrebu mogli odlučiti tko će uz lidera skupine Manchester City izboriti plasman u osminu finala elitnog natjecanja "Starog kontinenta".

'Teško im je pronaći previše slabosti i nedostataka. Imaju izuzetnu napadačku kvalitetu. U momčadi imaju mnogo Brazilaca, a znamo kakvi su oni, nepredvidivi i talentirani', kazao je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica prije puta u zagrebačkoj zrakoplovnoj luci.

Novinare je najviše zanimalo zdravstvno stanje kapetana Arijana Ademija i napadača Brune Petkovića koji su imali problema s ozljedama gležnja.

'Ademi i Petković idu na put. Sutra još imamo trening, pa ćemo vidjeti. Ako neće biti 100 posto spremni igrat će drugi igrači', kazao je Bjelica.

Trener 'modrih' je naglasio kako ima pozitivan osjećaj uoči puta, kazavši kako vjeruje da će njegova momčad pružiti bolju sliku nego protiv Manchester Cityja, posebno u napadačkom segmentu igre.

Odlazak momčadi GNK Dinamo u Harkiv na utakmicu Lige prvaka protiv ukrajinskog Šahtara Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Šahtar je jedna potentna ekipa, ali pokušat ćemo biti na boljem nivou nego što smo bili protiv Cityja, pogotovo u ofanzivi. U defanzivi ćemo pokušati biti stabilni. Onda se možemo nečemu nadat'i, dodao je.

Bjelica je dodao kako su analizirali utakmice Šahtara u prvenstvu u kojem ima svih 11 pobjeda, ali i naglasio kako ti susreti nisu pravo mjerilo.

'Šahtar u prvenstvu ima 11 utakmica i 11 pobjeda, ali te utakmice nisu pravo mjerilo jer je njihova liga slaba. Više smo se koncentrirali na susrete koje igraju u Europi i ove i prošle sezone. Nezgodni su, brzi, hitri, imaju dobru tranziciju i dobro kombiniraju kroz sredinu', naglasio je.

Bruno Petković je uoči puta naglasio kako je spreman za utakmicu.

'Nemam problem, vjerujem kako ću biti spreman. Ja sam na raspolaganju, no vidjet ćemo kako će trener odlučiti', kazao je napadač Dinama i hrvatske vrste.

Petković je naglasio kako je Šahtar odlična ekipa, posebno prema naprijed, ali i dodao: "Možda su na papiru favoriti, ali idemo se u Ukrajinu potući.

Modri devet je dodao kako se nada da će imati više prostora u napadu nego protiv Manchester Cityja.

'Nema ekipe na svijetu koja se može mjeriti sa Cityjem što se tiče posjeda lopte i presinga nakon što izgube loptu. No, protiv Šahtara ćemo sigurno imati više prostora', poručio je.