uoči Jadranskog derbija

Bjelica dominira s Osijekom, ali ova dva detalja vezana za trenera Rijeke Tomića sigurno su ostavili traga na njemu

22.04.2022 u 09:02

Bionic
Reading

S obzirom na to da je do kraja sezone ostalo tek pet kola, a da na vrhu tablice vlada velika gužva, jasno je da kandidati za naslov hrvatskog prvaka nemaju pravo na 'kiks' i gubitak bodova. U ovom kolu zato je posebna odgovornost na Osijeku i Nenadu Bjelici, koji u subotu od 20 sati (Arenasport 3, MAXtv) gostuju kod Rijeke na Rujevici

Već dugo nije bilo ovako neizvjesna utrka za naslov prvaka u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Dinamo je vodeći, s dva boda prednosti pred Osijekom, odnosno četiri više ispred Hajduka, dok je Rijeka iz te utrke ispala jer ima već 11 bodova minusa za liderom. Istina, teoretski u pet kola još ima izgleda, ali izgledi Tomićeve momčadi tek su puka teorija.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ali zato Rijeka itekako može utjecati na konačni poredak, jer već ovog kola dočekuje Osijek.

Bit će to sraz dvoji odličnih trenera, od kojih je jedan (Nenad Bjelica) već sjedio na Dinamovoj klupi, a drugog (Goran Tomić) se povezuje s njom. Naravno, kao profesionalci u ovom će kolu tražiti pobjede svojih momčadi.

Povijest njihovih međusobnih okršaja traje od svibnja 2018. godine kada je Bjelica sjeo na klupu Dinama. Šest godina mlađi Tomić, u to je vrijeme bio trener Lokomotive.

A tom Bjeličinom mandatu na Modroj klupi, aktualni trener Osijeka, protiv Tomića upisao je šest pobjeda i redan remi.

* za više informacija o međusobnim susretima Tomića i Bjelice pogledajte ovdje

Bjelica je u proljeće 2020. godine, nakon razmimoilaženja mišljenja s čenicima maksimirskog kluba postao bivši, a onda je u rujnu iste godine sjeo na klupu Osijeka.

Goran Tomić je pak u svibnju 2021. godine sjeo na klupu Rijeke, pa je i već kao trener momčadi s Rujevice odigrao nekoliko važnih utakmica protiv Osijeka.

I prva utakmica na funkciji trenera Rijeke bila je baš protiv Osijeka. U ožujku, kada je Rijeka slavila u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Gradskom vrtu. U sezoni 2020/21, Rijeka i Osijek odigrali su pod ravnanjem ovih trenera još jednu prvenstvenu utakmicu a ona je završila 0:0 (op.a., igrano je na Rujevici i završilo je 0:0).

U ovoj sezoni, Bjeličina je momčad u tri dosadašnja prvenstvena sraza upisala dvije pobjede i redam remi, ali zato se Tomić može pohvaliti pobjedom u polufinalu Kupa (op.a, nakon produžetka 3:2), a što je Rijeku odvelo u finale i borbu za novi trofej.

Standings provided by SofaScore LiveScore