halilović na prekretnici?

Bivši srpski izbornik spašava karijeru jednog od najvećih hrvatskih nogometnih talenata

30.01.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Siniša Mihajlović (49) novi je trener momčadi Bologne. Nekadašnji se srpski izbornik vratio u Serie A te će pokušati spasiti momčad koja u nastavak sezone ulazi s pretposljednjeg mjesta na ljestvici. Odmah je Mihajlović krenuo u potragu za pojačanjima, vremena je malo, a kao najveću želju istaknuo je mladog Hrvata kojemu je karijera opasno 'zapela'...

Siniša Mihajlović zamijenio je Pippa Inzaghija na klupi Bologne, te je već prvog dana krenuo 'u lov' na pojačanja koja bi mu trebala pomoći da momčad osigura ostanak u Serie A.

Izvori bliski novom treneru govore kako je prvo ime na njegovom popisu mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (22) koji pod hitno mora i želi pobjeći iz Milana. Stigao je Halilović u ljeto 2018. kao slobodan igrač na San Siro, a prije Milana igrao je za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon, HSV i Las Palmas. No, u momčadi Gennara Gattusa nije se uspio nametnuti te pod hitno mora naći klub u kojem će igrati.

Mora Halilović oživjeti svoju nogometnu karijeru, posebice ako želi potpuno spreman dočekati nastup na Europskom U-21 prvenstvu, a Mihajlović ga vidi kao jednog od nositelja igre.

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uz Halilovića sportski direktor Bologne Marco Di Vaio intenzivno radi i na dovođenju Dušana Baste iz Lazija te Simonea Edere. Mora biti brz jer u Italiji prijelazni rok završava u četvrtak, 31. siječnja u 20 sati...

Napomenimo kako je Siniša Mihajlović trenersku karijeru baš i započeo na klupi Bologne 2008. godine, a nakon toga je vodio Cataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i portugalski Sporting. U Italiji baš i nije najpopularniji iako je ostavio dubok igrački trag, no kao trener baš i nije oduševio. Talijanski ga mediji sprdaju i pogrdno nazivaju 'majstorom za remije' jer ukupno u trenerskoj karijeri ima 82 pobjede, 71 poraz i čak 92 remija!