ambiciozan plan

Zoran Mamić odlučio napustiti Emirate, a odabirom novog kluba šokirao je šeike...

29.01.2019 u 14:20

Bionic
Reading

Prije točno dvije godine Zoran Mamić je preuzeo vođenje jednog od najbogatijih klubova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na klupi Al Aina ostvario je i povijesni uspjeh, potpuno neočekivano igrao je finale FIFA Svjetskog klupskog prvenstva u kojem je izgubio od Real Madrida 4:1...

Bez obzira na sve uspjehe čini se kako Zoran Mamić sve ozbiljnije razmišlja o novom poslu te kako na kraju sezone definitivno odlazi iz Al Aina.

Pojedini arapski mediji navode kako je Mamić već praktički dogovorio sve detalje, a poznata je i njegova nova destinacija. Realno, ostaje na Arapskom poluotoku, a Ujedinjene Arapske Emirate zamijenit će - Saudijskom Arabijom! Prebogati šeici koji su ujedno vlasnici momčadi dvostrukog aktualnog prvaka Al Hilala krenuli su u potragu za novim trenerom nakon što je portugalski stručnjak Jorge Jesus najavio svoj odlazak na kraju sezone.

Prvi im je izbor bio Zoran Mamić koji je, barem tako tvrde Saudijci, odlučio prihvatiti novi izazov! Tako bi se od sljedeće sezone - a ova aktualna završava u svibnju - mlađi Mamić trebao naći na klupi najvećim, najbogatijim i najtrofejnijim klubom Saudijske Arabije!

  • +4
Zoran Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Teren će mu biti dobro poznat jer je prvi inozemni angažman odradio baš u toj arapskoj državi, na klupi Al Nassra. Da stvar bude još malo 'kompliciranija', Al Nassr se s Al Hilalom u ovom trenutku bori za naslov prvaka! No, problem bi mogli biti šeici, vlasnici Al Aina, koje je najava Mamićevog odlaska doslovno šokirala. Zato su mu odmah odlučili ponuditi novi, daleko bogatiji i izdašniji ugovor. Jasno je da se tu radi i o međusobnom 'ratu' šeika s obiju strane granice, u pitanju je ipak ugled i čast. A za te dvije stvari štednje - nema!

Mamić se za sada nije oglasio, izvori bliski Al Ainu navode kako će vlasnici doslovno učiniti sve kako bi ga zadržali. Novca imaju, on nije problem, ali pitanje je ambicija i rezultata jer se zvučna pojačanja koja su pokušali dovesti prošle i ove sezone najčešće odluče zaobići ovaj dio svijeta...

  • +5
Finale klupskog SP-a, Real Madrid - Al Ain Izvor: Pixsell / Autor: FOTO CHEMA REY/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

U slučaju da Zoran Mamić preuzme Al Hilal, bio bi treći hrvatski trener na klupi ovog saudijskog velikana. Prije njega su ga vodili hrvatski izbornici - bivši Mirko Jozić i aktualni Zlatko Dalić. U isto bi se vrijeme sljedeće sezone u tamošnjoj ligi mogao igrati i hrvatski derbi jer je - barem za sada - na klupi davljenika Al Ittihada sjedi još jedan bivši hrvatski izbornik - Slaven Bilić.

Zbog svega gore navedenog propao je i odlazak drugog najskupljeg Dinamovog igrača, Iyayja Atiemwena, u redove Al Aina. U Dinamu su sjajnog Nigerijca željeli 'iznajmiti' Mamiću do kraja sezone, time bi za samo nekoliko mjeseci praktički isplatili gotovo četvrtinu njegovog ugovora!