suludi ritam

Dramatični vapaj kapetana hrvatske reprezentacije; nešto se mora promijeniti

30.01.2019 u 16:28

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši natjecanje na SP-u u Njemačkoj/Danskoj završili na šestom mjestu, a nakon završetka natjecanja oglasio se i naš kapetan Domagoj Duvnjak. Još je jednom upozorio na problem koji se u svijetu rukometa provlači već godinama, ali nitko od odgovornih za sada ne želi reagirati...

'Sve je to ipak malo previše', kazao je na samom početku razgovora za portal Handball World kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak. Jasno je svima kako je jedan od najboljih svjetskih rukometaša govorio o suludom ritmu utakmica, kako na Svjetskom prvenstvu, tako i općenito u rukometnoj sezoni.

'Mi kao igrači možemo napraviti malo ili ništa', utučeno je priznao Duvnjak i nastavio:

'Čitao sam da je i puno drugih igrača reklo istu stvar. Jednostavno, to nije normalno - odigrali smo osam utakmica u ne znam koliko malo dana. To je brutalno za tijelo...'

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Istina, sve je više ozljeda, stradavaju rukometaši na dnevnoj bazi, tako je Hrvatska ostala bez Luke Cindrića, ali praktički je svaka od reprezentacija tijekom ovog SP-a ostala barem bez jednog od nositelja igre (Francuzima je otpao kapetan Sorhaindo, Dancima Lindberg...).

Osvrnuo se Duvnjak i na nastup Hrvatske na SP-u.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'U prvom smo krugu igrali jako dobro, a jedinu lošu utakmicu odigrali smo na otvaranju druge faze protiv Brazila. Nakon toga je sve bilo puno teže, ali pokazali smo karakter protiv Njemačke samo dan kasnije. Nakon toga smo skupili snage i pobijedili Francusku te osigurali kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine. Možemo biti zadovoljni', kazao je Duvnjak i najavio nove akcije naših rukometaša. Prva je EP 2020. u Danskoj/Švedskoj/Austriji, a potom i Olimpijske igre u Tokiju.

'Definitivno želimo u Tokio i to nam je glavni cilj. Imamo mladu ekipu, a u travnju nas čekaju dvije kvalifikacijske utakmice sa Srbijom za plasman na EP. No, prije toga - život ide dalje. Vraćamo se u svoje klubove, nadam se samo da ćemo svi ostati zdravi', zaključio je Domagoj Duvnjak.