Peti klub od odlaska

Bivša zvijezda Hajduka i najbolji igrač HT Prve lige pronašao novi klub: 'Nismo mogli propustiti dovođenje tako kvalitetnog igrača'

19.10.2019 u 11:23

Bionic
Reading

Tino Sven Sušić potpisao je za austrijski Hartberg koji mu je peti klub od odlaska iz Hajduka 2016. godine

Tino Sven Sušić igrao je za Hajduk od 2012. do 2016. godine. Za 'bijele' je odigrao 134 utakmice u kojima je postigao 27 golova i upisao 23 asistencije. 2016. godine proglašen je i najboljim igračem Hrvatski Telekom Prve lige, a sjajne igre u dresu Hajduka dovele su ga i do reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je bio i na prvom, povijesnom Svjetskom prvenstvu na kojem su naši susjedi sudjelovali.

Činilo se kako je pred veznjakom, koji ima i belgijsko državljanstvo, sjajna karijera, no danas je, s 27 godina, potpisao za peti klub otkako je napustio splitski sastav. Iz Hajduka je za dva milijuna eura otišao u belgijski Genk, ali tamo se nije uspio nametnuti pa je uslijedila posudba u Maccabi Tel Aviv.

Ni Izraelci nisu bili zadovolji njegovim igrama pa je kao slobodan igrač na kraju otišao u Antwerpen. Ni tamo nije ostavio dublji trag pa je preselio u nizozemski Venlo u kojem mu je napokon krenulo. Odigrao je 25 utakmica i postigao pet golova, ali na kraju sezone je raskinuo ugovor s klubom i od tada nije igrao.

Sada je pronašao novu sredinu i potpisao za austrijskog prvoligaša Hartberg do kraja sezone. Njegov novi klub trenutno je šesti nakon 10 odigranih kola.

'Sve smo dogovorili s jednim drugim igračem, ali kada se pojavila opcija da dođe Sušić nismo mogli propustiti priliku da dovedemo tako kvalitetnog igrača', rekao je sportski direktor Erich Korherr.