'Bili' nisu imali sreće

Hajdukova sramota sve je veća: Nevjerojatno tko ih je pobijedio na Poljudu

01.10.2019 u 10:44

Bionic
Reading

Gzira United s Malte koja je Hajduk izbacila iz Europe prošlog je vikenda upisala prvu pobjedu od te poljudske

Hajduk je ovu sezonu započeo sramotnim ispadanjem iz kvalifikacija za Europsku ligu. Bolji od njih bili su Maltežani koji su u prvoj utakmici na domaćem terenu izgubili od „bijelih“ 0:2 da bi onda u uzvratu na Poljudu kreirali senzacionalan preokret i pobijedili s 3:1 i tako zbog tri gostujuća gola prošli dalje.

Hajduk je na domaćem terenu poveo već u sedmoj minuti golom Jradija, no malo nesreće i velika želja Maltežana doveli su do potpunog prekreta. Estació je zabio za 1:1 u 57. minuti da bi potpuni preokret režirao Kone u 69. i 97. minuti utakmice i tako izbacio Hajduk iz Europe već u prvom pretkolu.

Ovu veliku sramotu prvi je glavom platio trener Siniša Oreščanin, ali mrlja je ostala zauvijek u klupskim almanasima. Hajduk je sada vodeća momčad na ljestvici u HT Prve lige s bodom više, ali i utakmicom više od Dinama, a sramota s početka sezone je još i veća kada se pogleda što je sa Gzirom koja je Splićane udaljila od Europe.

Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Gzira je proteklog vikenda pobijedili Balzan koji je jedna od najgorih ekipa na Malti s 2:0 i tako upisali prvu pobjedu nakon slavlja na Poljudu. U Europi su odmah ispali od latvijskog Ventspilsa koji je slavio sa 6:2, a onda su u prva četiri kola malteškog prvenstva upisali četiri remija.

Ostaje žal zbog toga što Hrvatska nema još jednog predstavnika u Europi i pitanje: 'Pa od koga je to izgubio Hajduk?'