12. kolo HT prve lige

[VIDEO] Dinamo na krilima Oršića savladao Goricu u utakmici kakve se ne bi posramile ni najveće svjetske lige

18.10.2019 u 19:04

Bionic
Reading

U 12. kolu Hrvatski telekom prve lige Dinamo je s 4:2 pobijedio Goricu na gostovanju u Velikoj Gorici

Gorica je u 12. kolu Hrvatski Telekom Prve lige ugostila prvaka Dinamo. U sjajnom susretu punom uzbuđenja bolje su krenuli su domaćini, a Dinamova obrana je na početku utakmice par puta zaplivala pa je izgledalo kao da će prvi gol pasti u mrežu gostiju.

U četvrtoj minuti Suk je izbjegao zaleđe i izbio sam pred vratara Dinama Danijela Zagorca, ali ovaj je spremno izašao s vrata i obranio mu udarac. U 10. minuti Gorica je izvela slobodan udarac, a nakon ubačaja je Ndiaye pao kao pokošen dok je pored njega bio Mario Gavranović. Domaća klupa i igrači su skočili tražeći jedanaesterac, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Do kraja poluvremena Dinamo je dva puta zatresao mrežu Gorice. U 25. minuti Modri su došli u vodstvo preko Mislava Oršića koji je nakon sjajne kombinacije svojih suigrača uletio u kazneni prostor i uspio savladati nemoćnog domaćeg vratara. Lopta je prošla uz vratnicu i Dinamo je poveo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Samo dvije minute kasnije u strijelce se upisao i Damian Kadzior i tako povećao Dinamovu prednost. Poljak je pucao prema golu, a lopta je na putu prema vratima pogodila igrača Gorice i promijenila smjer. Kahlina nije ništa mogao osim gledati u svoju mrežu dok se lopta kotrljala po njoj.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U drugom dijelu Dinamo je nastavio tamo gdje je stao prije sučevog zvižduka. U 49. minuti Leovac je sjajno ubacio prema Oršiću koji je bio sam u sredini kaznenog prostora. Oršić nije previše razmišljao i od prve je pospremio loptu u mrežu za 0:3.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Nadu domaćem sastavu vraća Kristijan Lovrić koji je u 55. minuti zabio iz slobodnjaka. Mudro je pucao Lovrić u bliži kut, a lopta je na putu do gola prevarila vratara Zagorca i prošla mu kroz ruke u mrežu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U 61. minuti vratar Gorice Kahlina velikom greškom vraća Dinamo u prednost od tri gola. Pokušao je domaći golman ispucati loptu, ali napravio je to nespretno i pogodio Oršića koji postiže svoj hat-trick.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Nažalost, na utakmici se ozlijedio i Sandro Kulenović koji je u 69. minuti igru napustio u kolima hitne pomoći. Iako je u igru ušao tek koju minuti ranije, Kulenović se u jednom Dinamovom napadu ozlijedio, a koliko je ozbiljna povreda govori i to što su ga doktori odmah prevezli u bolnicu. Umjesto njega u igru je ušao Atiemwen.

  • +16
Gorica - Dinamo 12. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U 77. minuti Gorica je uspjela ponovno smanjiti vodstvo Dinama. Sjajni Lovrić je ubacio loptu na prvu stativu, a ona se odbila do Suka koji ju je uspio ugurati u mrežu i tako barem na tren vratiti nadu domaćem sastavu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U 89. minuti Dino Perić je naivno dobio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni. Nije to toliko utjecalo na ovaj susret, ali Dinamo na njega neće moći računati u idućem kolu kada Modri dočekuju Osijek. Gorica je imala priliku i u samom kraju utakmice kada je u 90. minuti Lovrić pogodio gredu iz slobodnjaka, a onda je i Ndiaye pokušao glavom, ali Zagorac je to obranio. Dinamo je ovom pobjedom, šestom od šest međusobnih susreta s Goricom, došao na prvo mjesto HT Prve lige.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
Hrvatska 1. liga
VaraždinIstra 19611:0
Slaven BelupoRijeka17:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb1181225
2.Hajduk1172223
3.Osijek1154219
4.Rijeka1054119
5.Lokomotiva1143415
6.Gorica1243515
7.Istra 19611224610
8.Varaždin1224610
9.Slaven Belupo1131710
10.Inter Zaprešić111467
Sljedeće utakmice
20.10.Inter ZaprešićOsijek
20.10.LokomotivaHajduk
25.10.VaraždinInter Zaprešić
26.10.RijekaGorica
26.10.HajdukSlaven Belupo