zov petro-dolara

Zaobišao je Hajduk i Dinamo, ali napravio je respektabilnu inozemnu karijeru te stigao do reprezentacije, a sada je preselio u Saudijsku Arabije

11.08.2021 u 13:44

Bionic
Reading

Još jedan hrvatski nogometaš, nakon Domagoja Antolića i Mije Caktaša, u novoj će sezoni igrati u Saudijskoj Arabiji. Riječ je o Ivanu Santiniju, 32-godišnjem napadaču, koji je proljetni dio sezone igrao u Osijeku

Povremeni hrvatski nogometni reprezentativac, Ivan Santini, od ove srijede igrač je kluba iz Saudijske Arabije, Al Fateha, kluba koji je samo jednom bio prvak svoje zemlje.

Zadranin, koji je 2011. godine izabran za najboljeg nogometaša hrvatske prve lige u izboru kapetana, na Bliski Istok otišao je na poziv belgijskog trenera koji vodi ovu momčad, Yannicka Ferrere, koji je Santiniju bio i trener u vrijeme dok je nosio dres Standarda iz Liegea.

Inače, Santini je nogometnu karijeru počeo u NK Zadru, pa je igrao još za Inter iz Zaprešića, Salzburg, Ingolstadt, Freiburg, Kortrijk, Caen, Anderlecht, kineske Suning i Jiangsu, a u zimi ove godine stigao je u Osijek.

Prije dolaska u Osijek, Santini je s Jiangsuom osvojio kinesko prvenstvo.

Tijekom karijere nosio je i pet puta dres hrvatske reprezentacije. Od toga su dvije bile službene, u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine, protiv Islanda (op.a. Hrvatska je poražena 1:0 golom 'kroz oči' Lovri Kaliniću) te u Ligi nacija, kada je Hrvatska doživjela 0:6 poraz od Španjolske.

Santini je s Al Fatehom potpisao jednogodišnji ugovor.