KAOS U BIH

Bivšeg hrvatskog reprezentativca nazvali izdajicom; pala i ostavka

15.09.2016 u 19:38

Bionic
Reading

Nastavlja se kaos u košarkaškoj reprezentaciji BiH, a izborničku funkciju napustio je Damir Mulaomerović kojeg su na kvalifikacijskoj utakmici u Stockholmu najvatreniji navijači počastili uvredljivim transparentom

BiH je slavila protiv Švedske 78:76, ali i izgubila šanse za plasman na Eurobasket 2017. Na tribinama u Stockholmu bilo je puno navijača BiH, a najvatrenija skupina BH Fanaticosi izvjesila je transparent na kojem je pisalo:

'Trener nam je izdajica, igra nam je truba, srami se, Savezu, politike ste sluga.'

Dan kasnije Damir Mulaomerović podnio je ostavku.

'Poslije okončanog kvalifikacijskog ciklusa u kojem, nažalost, nismo ostvarili zacrtani cilj, shodno ranijim mojim izjavama, obavještavam bosanskohercegovačku javnost da podnosim ostavku na poziciju selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Imenovanje za izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KS BiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu', poručio je Mulaomerović kojem dio navijača nikada nije oprostio što je u prošlosti igrao za hrvatsku reprezentaciju, a ne za BiH.

Inače, BiH je u ovim kvalifikacijama potresao težak incident. Prije nekoliko dana su se na kvalifikacijskoj utakmici protiv Rusije verbalno sukobili Mirza Teletović i Džanan Musa zbog čega je kapetan izbačen iz reprezentacije, a nezadovoljna je bila još jedna zvijezda Jusuf Nurkić o čemu više možete čitati u tekstu: