neuništivi hristo

Bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, a sada jede bijeli luk kako bi pobijedio koronu: To je recept moje bake...

27.03.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov (54) nedavno je dao intervju za tamošnje medije u kojem je otkrio kako se u ovoj trenutnoj situaciji bori protiv koronavirusa!

Hristo Stoičkov (54) kaže da je se pridržava starih recepata koje je naučio od svoje bake te navodi kako vrijeme provodi u Miamiju s obitelji.

'Jedem puno bijelog i crnog luka, pijem samo toplu vodu i tuširam se vrelom. Moja baka me je učila da je bijeli luk zdrav i da ubija viruse', rekao je Stoičkov koji je najbolje godine proveo u dresu Barcelone te upozorio:

'Punica ima 80 godina i zato smo u Miamiju. O njoj moramo najviše brinuti, jer koronavirus najviše napada starije ljude. Moja kćer živi blizu, ali zbog cijele ove situacije unuke nisam vidi više od tjedan dana. Ne smijemo riskirati, jer se bolest lako prenosi.'

Stoičkov je inače jedan od najboljih europskih nogometaša svih vremena. Bugare je 1994. godine predvodio do polufinala Svjetskog prvenstva u SAD-u na kojem je s Rusom Olegom Salenkom podijelio titulu najboljeg strijelca. Obojica su zabila po šest golova...

Nije nevažno spomenuti kako ga je Pele izabrao među 100 najboljih živih igrača, a bio je član onog Cruyffovog 'Dream teama' Barcelone koji je uzeo četiri uzastopna naslova španjolskog prvaka i Ligu prvaka 1992. godine.

Tada je u napadu igrao uz Romarija, a u Španjolskoj je dobio nadimak 'El Pistolero', a na SP-u 1994. godine bio je treći najbolji igrač, odmah iza Roberta Baggia i Romarija.

Nakon igračke karijere radio je kao jedan od trenera napadača u Barceloni, od 2004. do 2007. bio je bugarski izbornik, a vodio je španjolsku Celtu iz Viga te CSKA iz Sofije.