odličan u valenciji

Bilić sada može samo žaliti što za ovog Talijana nije imao više strpljenja

13.12.2017 u 08:44

Bionic
Reading

Talijanski 26-godišnji napadač Simone Zaza ove sezone predvodi napad jednog od najvećih hitova španjolske La Lige. U dresu 'šišmiša' zabio je već deset pogodaka, s time da su čak četiri bila prva na utakmici, što im daje posebnu težinu

No, Simone Zaza u Valenciu je stigao kao otpadak iz momčadi West Ham Uniteda, koju je do prije nekoliko tjedana vodio hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

  • +10
La liga, Valencia - FC Barcelona Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Heino Kalis

S time da je upravo Bilić blagoslovio Zazin dolazak među 'čekičare'. Jer uoči prošle sezone Biliću je trebao jedan pravi napadač, a kako ga je Juventus želio poslati negdje na posudbu, u Londonu su se ovom igraču jako razveselili.

Međutim, ruku na srce, Zaza kod Bilića nije dohvatio željenu formu. U 11 nastupa nije zabio ni jedan gol i već u siječnju 2017. godine poslan je na posudbu u Valenciu. Bilić ga je otpisao i nije ni pomislio za 20 milijuna eura otkupiti njegov ugovor od Juventusa. 

'Znam da je Simone dobar igrač, ali izgleda da Engleska nije za njega. Žao mi je', rekao je Bilić nakon što je otpisao Talijana. 

Priliku je iskoristila Valencia i dovela ga za 16 milijuna eura. Pokazalo se da je to bio promašaj West Hama i pun pogodak Španjolaca jer sa Zazom u napadu, Valencia je trenutno druga momčad La Lige, baš kao što je Talijan drugi na listi strijelaca, iza Lionela Messija.

Zaza je u Juventus stigao 2013. godine, ali odmah je proslijeđen u Sassuolo. Potom se 2015. godine, za 18 milijuna eura vratio u Juventus, međutim u Torinu se zadržao samo jednu sezonu tijekom koje je upisao 27 nastupa i devet pogodaka. Tijekom karijere igrao je i za Atalantu, Sampdoriju, Ascoli...

Sigurni smo da je Biliću sada, posebno nakon što je dobio otkaz, žao što Zaza u takvoj formi nije igrao i za njegovu momčad.