ovo je lakrdija

Bijesni Zlatko Dalić otvoreno je rekao ono što se nitko do sada nije usudio; zbog ovih riječi bi ga FIFA mogla kazniti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 01.12.2022 23:46
  • Objavljeno 01.12.2022 u 23:41
Bionic
Reading

Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva, u ponedjeljak će 'vatreni' od 16 sati igrati protiv Japana. No, izbornik Zlatko Dalić se nakon remija 0:0 s Belgijom teško mirio s jednom činjenicom pa je javno rekao sve što ga tišti

Remi 0:0 s Belgijom bio je dovoljan da se Hrvatska kao drugoplasirana u skupini plasira u osminu finala SP-a. Tamo nas u ponedjeljak (5. prosinca, 16 sati) iznenađujuće čeka - Japan.

No, Zlatka Dalića je nakon susreta s Belgijom mučila jedna činjenica. Hrvatski izbornik je zato odlučio javno reći sve što ga tišti, no tih bi otvorenih kritika vrlo lako mogao dobiti kaznu Fife.

Naime, Dalić je odlučio kritizirati suđenje, posebno poništeni penal za Hrvatsku u 16. minuti utakmice s Belgijom.

Podsjetimo, engleski sudac Martin Taylor dosudio je penal za Hrvatsku nakon što je Carrasco nagazio na nogu Andreja Kramarića u belgijskom šesnaestercu.

Realno, taj je penal bio čist 'kao suza', čak se ni belgijski nogometaši nisu previše bunili. Sve je bilo spremno, lopta je već bila na 'kreču', a Luka Modrić 'oči u oči' s Courtoisom, čekao se samo Taylorov zvižduk da se penal i izvede.

Ali, javio se VAR! Tehnološko 'oko sokolovo' je nakon pomne analize detektiralo - zaleđe. Na samom začetku akcije navodno se u nedozvoljenom položaju našao Dejan Lovren, a Taylor je i sam odlučio pregledati spornu snimku te je nakon toga promijenio odluku i poništio penal! A koliko je Lovren bio u zaleđu? Prosudite sami, ali recimo da su doslovno u pitanju milimetri!

I baš je ta situacija strašno razljutila našeg izbornika koji u razgovoru za Dnevnik Nove TV nije štedio suce i njihove dvojbene odluke.

'Ne komentiram suđenje, ali ovo što sam zasad vidio je lakrdija', kazao je Dalić za Dnevnik Nove TV te nastavio u istom tonu:

'Kakvi se penali sude, kakvi se ne sude. Kako se povlače crte, kako kome paše. Sramota je da se poništio penal za Hrvatsku, zaslužujemo više poštovanja s terminom utakmice. To nas nije pokolebalo, imali smo sreće, ali smo je zaslužili!'

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

Slično je Dalić pričao i odmah po svršetku utakmice, pa se mnogi sad s pravom pribojavaju da bi ga FIFA zbog ovih riječi mogla kazniti.

'Čisti penal smo imali, opet je VAR bio protiv nas, crte se vuku onako, ovako, kako kome paše... Ali nije nas pokolebalo', kazao je Zlatko Dalić ranije u komentaru susreta s Belgijom pa bi 'pravovjerni' Fifini disciplinci vrlo lako mogli ove kritike protumačiti kao 'neprijateljske'. Iskreno se nadamo da će kaznu izbjeći...

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal