kakva sprdačina

Bez problema su razbili Dinamo 3:0, a onda ih je legendarni Nizozemac jednom izjavom pokopao; što li tek onda misli o 'modrima'?

18.08.2021 u 16:46

Bionic
Reading

U prvoj utakmici doigravanja za plasman u jednu od skupina Lige prvaka Sheriff u Tiraspolu razbio Dinamo 3:0. Moldavski prvak sada ima veliku prednost uoči uzvrata u Zagrebu (srijeda, 25. kolovoza) i realnu šansu da ostvari plasman među 32 najbolje momčadi u Europi. No, neki misle da Sheriffu tamo nije mjesto...

Sve dobro znate, Dinamo je u prvoj utakmici doigravanja za plasman u Ligu prvaka na gostovanju protiv moldavskog Sheriffa slovio za blagog favorita. Na kraju su 'modri' u Tiraspolu doživjeli jednu od većih europskih sramota, izgubili su 3:0 i ozbiljno kompromitirali šanse za plasman u jednu od skupina najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Visoki poraz Dinama odjeknuo je nogometnom Europom, a možda je i najzanimljiviju analizu dao umirovljeni nizozemski reprezentativac i bivši napadač Liverpoola Dirk Kuyt (41).

Nije Kuyt štedio momčad Sheriffa, bio je vrlo oštar u svojim izjavama...

'Znam da je Liga prvaka natjecanje za prvake, ali momčadi kao što je Sheriff Tiraspol nemaju što tražiti u njoj', rekao je bez ustezanja Kuyt komentirajući utakmice doigravanja Lige prvaka za nizozemski RTL 7.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

OK, čini se da Kuyt u najelitnijem europskom klupskom natjecanju želi gledati samo najbolje momčadi. Očigledno je da po njegovom mišljenju za 'male' momčadi jednostavno nema mjesta u Ligi prvaka...

  • +43
Sheriff - Dinamo, play-off Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nas brine nešto drugo. Kuyt je pokopao Sheriff koji je slavio 3:0. Pa kakvo onda mišljenje ima o Dinamu?! U stvari, bolje je da ne znamo iako smo dojma da je vrijeđajući Sheriff u isto vrijeme sprdao i vrijeđao Dinamo. Nije to ni morao reći jer 'modri' su sve sami rekli porazom 3:0...

Podsjetimo, legendarni je nizozemski nogometaš profesionalnu karijeru završio 2017. godine u dresu Feyenoorda, a u bogatoj karijeri igrao je još za Fenerbahče (2012./'15.), Liverpool (2006./'12.) i Utrecht (1998./2003.).

S 'redsima' je 2007. godine igrao finale Lige prvaka u kojem je momčad s Anfielda u Ateni poražena od Milana 2:1. Za Nizozemsku je od 2004. do 2014. godine odigrao 104 utakmice i zabio 24 gola, 2010. godine je s 'oranjem' bio svjetski viceprvak, a 2014. godine treći...

Sheriff - Dinamo 1:0 (Traore, 45) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Sheriff - Dinamo 2:0 (Kolovos, 54) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Sheriff - Dinamo 3:0 (Traore, 80) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal