DEBAKL 'MODRIH'

[VIDEO/FOTO] Dinamova katastrofa u Moldaviji; hrvatski prvak u uzvratu pred teškom misijom kako bi izborio toliko željenu Ligu prvaka

17.08.2021 u 22:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici play-offa Lige prvaka, u Tiraspolu je Dinamo izgubio od Sheriffa 3:0 te hrvatskog prvaka u uzvratu (srijeda, 25. kolovoza) očekuje težak posao ukoliko želi izboriti skupine najjačeg Uefinog natjecanja

Dinamo je uspješno prošao tri prepeke u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali je na zadnjoj stepenici naišao na tvrd orah. Sheriff je već u trećem pretkolu, kada je izbacio Crvenu zvezdu, pokazao da je ozbiljan klub, a to je dokazao i u prvih 90 minuta u Tiraspolu protiv zagrebačkog sastava.

Ovo je bio i sedmi ogled ove dvije momčadi i prva pobjeda Moldavaca, a pred maksimirskom družinom sada je da pokuša kod kuće nadoknaditi ogroman rezultatski minus kako bi stigla do Lige prvaka koja u blagajnu donosi milijune eura te priliku za nadmetanje s najboljim klubovima Europe.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Počelo je žestoko, otvoreno, a već u osmoj minuti sreća je pomilovala Dinamo. Luvannor je izašao sam pred Livakovića i pogodio vratnicu. Hrvatski prvak nije mogao povezati svoje linije, domaćin je prelako dolazio do gola 'Modrih' i prijetio, ali u tim pokušajima nije bilo preciznosti.

U 18. minuti lopta je pogodila Theophilea-Catherinea, igrači Sheriffa su smatrali da je bilo u ruku, gledao se VAR, ali sudac je ostao kod svoje odluke da to nije penal.

Samo minutu kasnije novi problemi za gostujući sastav. Perić se ozlijedio, Moubandje je ušao umjesto njega, ali na lijevi bok, dok je s te pozicije Franjić otišao na mjesto stopera.

  • +43
Sheriff - Dinamo, play-off Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je prema naprijed bio bezopasan, a na prvo pravo uzbuđenje pred golom Sheriffa čekali smo do 34. minute kada je Ivanušec podvalio loptu Majeru koji je pucao, no domaćin je izbio s gol crte.

Izgledalo je da će se na odmor otići bez pogodaka, a onda je nakon sjajnog dodavanja Cristiana, Traore pobjegao Theophileu, te je sigurno pogodio pored nemoćnog Livakovića za vodstvo Sheriffa 1:0.

Sheriff - Dinamo 1:0 (Traore, 45) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U nastavku nismo dugo čekali na novi gol, Dinamo je bio još jednom šokiran. U 54. minuti Yansane je ubacio, a Kolovos iz voleja pogodio 'bombu' za povećanje prednosti na 2:0.

Sheriff - Dinamo 2:0 (Kolovos, 54) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Probudio se i Dinamo, pokušavali su u 62. minuti Ivanušec pa Petković, ali nije bilo promjene rezultata. Igrači Sheriffa u ovoj utakmici bili su jednostavno raspoloženiji, razigraniji, brži.... Krznar je pokušao promijeniti situaciju na terenu uvođenjem Menala, Gojaka, zatim Čopa, ali to večeras nije bio pravi Dinamo.

U 80. bilo je 3:0. Luvannor je proigrao Traorea, ovaj je prošao kraj Theophilea kao da ga ni nema te je se još jednom upisao u strijelce.

Sheriff - Dinamo 3:0 (Traore, 80) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Do kraja utakmice Livaković je spašavao Dinamo od još veće katastrofe. Bila je to utakmica koju će svaki navijač 'Modrih' htjeti što prije zaboraviti...

Sheriff tako u hrvatsku metropolu dolazi s velikom prednošću. Dinamo će loviti nezgodan zaostatak, a da bi ga ulovio trebat će pokazati puno, puno više. 'Modre' ne treba otpisivati dok se ne odradi i drugih 90 minuta, ali po prikazanom (zasad) hrvatskog prvaka ćemo gledati u Europskoj ligi umjesto u toliko željenoj Ligi prvaka.

SHERIFF - DINAMO 3:0

  • STRIJELCI: 1:0 Traore (45), 2:0 Kolovos (54), 3:0 Traore (80)
  • SHERIFF: Athanasiadis - Cristiano, Arboleda, Dulanto, Julien (Costanza, 53) - Addo (Petro, 88), Thill; Traore, Kolovos (Bizjak, 88), Yansane - Luvannor (Radeljić, 90+2)
  • DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Perić (Moubandje, 20), Franjić - Jakić; Ivanušec, Majer (Gojak, 65), Mišić (Menalo, 65), Oršić (Čop, 80) - Petković