ZAVRŠNI UDARAC

Bez milosti će ga potjerati iz Formule 1 po drugi put ove sezone!?

17.10.2017 u 13:11

Bionic
Reading

Danil Kvjat već je primio nekoliko bolnih šamara od Red Bulla u posljednje dvije sezone, a čini se da se konačni sprema nakon Velike nagrade SAD-a u nedjelju...

Ruski 23-godišnji vozač vjerojatno nikad ne bi vozio utrke elitnog automobilističkog natjecanja da nije bilo 'bikova' i njihovog programa razvoja mladih vozača, no u posljednje dvije sezone povukao je poslodavac prilično brutalne poteze prema njemu.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Podsjetimo, Kvjat je 2015. godine promoviran u udarnu momčad Red Bulla i u prvoj sezoni osvojio je više bodova od Daniela Ricciarda, što Maxu Verstappenu nije uspjelo u sljedeće dvije. No, bio je dovoljan jedan nespretni sudar s Vettelom u Sočiju prošle sezone da Rus bude degradiran u Toro Rosso, a njegovo mjesto preuzmo je nizozemski supertalent.

Nakon vraćanja u B momčad 'bikova' Kvjat je potpuno potonuo i njegovi rezultati bili su razočaravajući, što je kulminiralo nedavnim zabijem u zaštitnu ogradu u Singapuru, nakon kojeg je maknut i iz Tora Rossa, a na njegovo mjesto sjeo je Pierre Gasly.

Kad su već svi bili uvjereni da je F1 karijeri Danila Kvjata došao kraj, odjednom je vraćen u momčad za utrku u Austinu ove nedjelje, kao zamjena za Gaslyja koji odlazi u Japan boriti se za titulu na posljednjoj utrci Super Formule. Također je zamijenjen i Carlos Sainz koji je otišao u Renault, a priliku će dobiti debitant Brendon Hartley.

No, ako je vjerovati glasinama koje kruže, Kvjatov povratak bit će samo jednokratan. Naime, Gasly će se u Meksiku vratiti, a iako se vjerovalo da bi Hartley trebao biti privremeno rješenje, s obzirom da se radi o Porscheovom vozaču utrka izdržljivosti, u Toru Rossu su odlučili Novozelanđanina zadržati ako odradi solidan posao u SAD-u.

Tako će najvjerojatnije Danil postati vozač koji je dvaput potjeran iz Formule 1 u istoj sezoni i vjerojatno ga čeka sudbina Buemija i Alguersuarija koji se više nikad nisu vratili u elitno automobilističko natjecanja nakon što ih je Red Bull odlučio otpisati...