ne žali zbog ničeg

Alonso progovorio o problemu koji ga muči tijekom cijele F1 karijere

13.10.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Fernando Alonso tvrdi da ne žali zbog odluka koje je donio tijekom karijere kad je u pitanju izbor momčadi koje je vozio i tvrdi da je njegov izbor svaki put bio logičan...

Španjolski 36-godišnji vozač po mnogima je najkomplentniji koji je u posljednja dva desetljeća vozio utrke Formule 1, no ostao je na dva naslova prvaka osvojena u mladim danima, 2005. i 2006. godine za volanom Renaulta.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

Uslijedio je zatim njegov odlazak u McLaren te svađanje s Hamiltonom pa povratak u tada nekonkurentni Renault, a onda od 2010. godine i epizoda u Ferrariju koja nije završila naslovom prvaka. U posljednje tri godine Alonso ponovo vozi za momčad iz Wokinga koja se muči s Hondinim motorom pa slavni vozač niti jednom nije završio na pobjedničkom postolju.

Mnogi se pitaju kako je Alonsu uspjelo krivim izborom momčadi upropastiti vlastitu karijeru, no on smatra da se radilo tek o lošoj sreći.

'Ne žalim zbog nijedne odluke koju sam donio. U tom trenutku to su bile najbolje opcije, najlogičnije. Nemam kristalnu kuglu da bih pogledao u budućnost. Dogodilo mi se isto što i Michaelu Schumacheru u Mercedesu kojem tamo nije išlo dobro, kao i Hamiltonu u prvoj sezoni, no zatim je započela njegova era vladavine,' pokušao se opravdati Fernando Alonso koji je zadnji put pobijedio davne 2013. godine.

'Meni je bila čast voziti za Renault, McLaren Hondu i Ferrari. Nitko u tom trenutku nije mogao reći da je to bila loša odluka. Sada je drukčije, ali ja sam svejedno ponosan na ono što sam napravio,' dodao je slavni Španjolac koji još uvijek nema ugovor za sljedeću sezonu, a iako se vjeruje da bi trebao nastaviti voziti za McLaren, on tvrdi da je sve i dalje otvoreno kad je njegova budućnost u pitanju...