POTPUNO NEOČEKIVANO

Novozelanđanin iznenada dobio priliku postati vozač Formule 1!

13.10.2017 u 19:20

Bionic
Reading

Toro Rosso iznenadio je poznavatelje Formule 1 imenovanjem Brendona Hartleyja za svojeg vozača na sljedećoj utrci u Austinu...

Juniorska momčad Red Bulla odlučila je u potpunosti promijeniti svoju vozačku postavu za sljedeću utrku. Carlos Sainz napustio je ekipu i prešao u Renault za koji će voziti i u 2018. godini, a na njegovo mjesto se vratio već otpisani i prekriženi Danil Kvjat, ali teško je vjerovati da će mu momčad ponuditi više od četiri završna nastupa u F1 karijeri.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

U Austinu za tjedan dana neće voziti ni Pierre Gasly koji je prije par tjedana debitirao u Maleziji te odradio i Suzuku, no s obzirom da se ove sezone natječe i u japanskoj Super Formuli, dopušteno mu je da preskoči američku F1 utrku i pokuša osvojiti naslov prvaka na zadnjoj utrci sezone na Dalekom Istoku.

Veliko je pak iznenađenje zamjena za Gaslyja. Radi se o Brendonu Hartleyju, 27-godišnjem Novozelanđaninu koji je svoj san o ulasku u elitno automobilističko natjecanje već prekrižio i posvetio se posljednjih godina utrkama sportskih automobila.

No, 'bikovi' su se upravo njega sjetili u nestašici spremnih svojih juniora za ovakav izazov pa će Hartley voziti za Toro Rosso u Austinu.

'Ova prilika je za mene iznenađenje, ali nikad nisam odustao od svog dječačkog sna nastupanja u Formuli 1. Bolji sam nego u danima kad sam bio rezervni vozač Tora Rossa, a sve ove godine učinile su me snažnijim i još odlučnijim,' tvrdi Brendon Hartley koji se može pohvaliti pobjedom na 24 sata Le Mansa ove godine.

Ako se pokaže brzim na američkoj utrci, nikog ne bi iznenadilo da ostane u momčadi do kraja sezone uz Gaslyja, a Kvjat još jednom završi na 'klupi za rezerve'.