nije poput oca

Mick Schumacher potpuno razočarao: Ovako se ne može do Formule 1!

16.10.2017 u 08:42

Bionic
Reading

Mladi Mick Schumacher odradio je razočaravajuću prvu sezonu u europskoj Formuli 3 u kojoj je na kraju zauzeo tek 12. mjesto u ukupnom poretku, a posebno slab bio je na posljednjoj utrci na njemačkom Hockenheimu...

Od sina slavnog sedmerostrukog F1 prvaka velika su očekivanja u Njemačkoj, ali definitivno nema talent svog oca koji se s lakoćom probio do elitnog automobilističkog natjecanja.

Mick Schumacher prošle je sezone uspio postati viceprvakom njemačke i talijanske Formule 4, ali prelazak u jaču konkurenciju europske Formule 3 za njega nije dobro prošao.

Ove godine 18-godišnji Nijemac tek se jednom u Monzi uspio popeti na pobjedničko postolje, dok su u ostalim utrkama rezultati bili iznimno loši pa je nakon 30 nastupa zauzeo tek 12. mjesto u ukupnom poretku.

Autor: YouTube

Posebno slab bio je na zadnje tri utrke održane ovog vikenda u Hockenheimu na kojima se nije niti približio osvajačima bodova.

Mick je još mlad i ima vremena poboljšati svoju vozačku tehniku, a sponzora koji će pratiti njegovu karijeru sigurno neće nedostajati. No, na ovakav način neće mu biti lako skupiti potrebne bodove u nižim vozačkim kategorijama kako bi dobio superlicencu za utrkivanje u Formuli 1 pa će se morati značajno poboljšati već sljedeće sezone ako želi ostvariti svoj san i u budućnosti voziti u elitnom automobilističkom natjecanju...