KRAJ SEZONE ZA ČEHA

Berdych: Nervozni Nadal je uplašio suca

26.11.2010 u 21:33

Bionic
Reading

Rafael Nadal nastavio je sigurnim korakom grabiti prema najvrednijem trofeju koji mu nedostaje u kolekciji, ali iza pobjede nad Tomasom Berdychom ostala je i mala mrlja

U trećem kolu ATP mastersa u Londonu Nadal je slavio sa 2:0 u setovima i tako okončao Berdychove snove o polufinalu, a Čeh je dio razloga našao i u odluci glavnog suca Bernardesa.

Kod 6:5 u prvom setu Nadal je servirao za ostanak u igri i pri rezultatu 15:15 Berdych je pogodio winner. Suđen je promašaj, ali oko sokolovo je pokazalo da je lopta dobra. Sudac je dosudio poen za Berdycha, ali Nadal je poludio. Tvrdio je da je nakon uzvika stao i da bi inače uhvatio tu loptu.

Počeo se derati na suca, nakon toga izišao s terena, raspravljao sa supervizorom i na kraju nadureno sjeo na klupu. Cirkus je potrajao oko tri minute.

'Ne zamjeram Rafi ništa, ali sudac je to morao zaustaviti. Pa ne možeš baš izvoditi što te volja. Vjerojatno se uplašio ljutitog Nadala', rekao je nakon meča Berdych.

Nadal je samo prokomentirao da je i nakon incidenta nastavio u istom ritmu i da je moguće da je ta nepredviđena pauza utjecala na Berdycha. On će ovaj meč vrlo brzo zaboraviti.