JOŠ MU FALI PRVA HNL

Barcin Pedro kompletirao povijesni niz

17.12.2009 u 10:37

Bionic
Reading

Pedro Rodriguez Ledesma, 22-godišnji napadač koji je u katalonski ponos došao prije pet godina, do ove sezone nije zabio nijedan službeni gol u karijeri, niti za klub niti za reprezentaciju. I onda je u roku od četiri mjeseca postavio neoborivi rekord za sva vremena

Mladi Pedro ove je sezone izborio povjerenje trenera Guardiole i to mu vraća s kamatama. Pogotkom u polufinalu Interkontinentalnog kupa zabio je u svih šest natjecanja u kojima je njegov klub ove sezone nastupao. Više ne može, to su svi raspoloživi frontovi.

Serija je počela protiv Šahtara u europskom Superkupu. Pedro je zabio za pobjedu u produžetku i donio Barci prvi naslov. Zabio je i Bilbau u španjolskom Superkupu i Barca je opet trijumfirala. U međuvremenu je zabio po tri gola u prvenstvu i kupu te dva u Ligi prvaka i čekalo se Svjetsko klupsko prvenstvo.

Iniestina minijatura za povijesni gol

U polufinalu je Barcelonu čekao meksički Atlante, a u 67. minuti Pedro je dočekao svoj trenutak. Iniesta je genijalno na sebe navukao dvojicu igrača, dao Pedru savršenu loptu, on je izbjegao zaleđe i uslijedila je rutinska egzekucija za konačnih 3:1. Barcelona u finalu čeka Estudiantes.

'Dres ću pokloniti svojoj obitelji. Nisam bio nervozan, igrao sam jednu od utakmica i čekao priliku za gol. Ostao sam miran i zabio, i to je to', rekao je nakon dvoboja mladić kojega u ovakvom formatu natjecanja nitko neće moći nadmašiti.

Jedino što mu prijeti je osnivanje španjolskog liga kupa ili neko službeno natjecanje na katalonskoj razini. Ali i tada je teško očekivati da bi netko zabio u šest različitih natjecanja u sezoni. Za tri od tih šest nemate više od dvije prilike.