la liga

Barcelona u samoj završnici do pobjede kod Alavesa; Luka Modrić pokrenuo Realov preokret i spašavanje ugleda

23.01.2022 u 23:30

Bionic
Reading

Španjolski nogometni velikan Barcelona prekinuo je crni niz rezultata pobijedivši na gostovanju Deportivo Alaves sa 1:0 ostvarivši tako prvu pobjedu u zadnja četiri nastupa.

Barcelona je u zadnja tri susreta remizirala s Granadom u prvenstvu, te izgubila nakon produžetaka od Real Madrida u Superkupu, te od Athletic Bilbaoa u Kupu.

Barca nije briljirala niti protiv Alavesa, a pobjedu je izborila golom Frenkiea de Jonga u 87. minuti na asistenciju Ferrana Torresa.

U ranije odigranom susretu Real Madrid je na Santiago Bernabeuu odigrao 2:2 protiv Elchea, nakon što su gosti do same završnice susreta vodili sa 2:0.

I drugi put u posljednja tri dana Elche je namučio Kraljevski klub. Real i Elche su u četvrtak igrali u Kupu, a Los Blancosi su tada slavili sa 2:1 tek nakon produžetka.

Ovoga puta Elche je bio bliže pobjedi, a Kraljevski klub je iščupao bod u sudačkoj nadoknadi.

Bio je to odličan susret u kojem Real Madrid pri rezultatu 0:0 nije realizirao kazneni udarac, gosti su potom imali 2:0, no Real je u posljednjih 10 minuta uspio izjednačiti, a Realov povratak je krenuo golom hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

Real je imao sjajnu priliku za vodstvo u 33. minuti, no Karim Benzema nije realizirao jedanaesterac, točnije prebacio je gol. Bio je to njegov prvi promašeni jedanaesterac u Primeri nakon što je prvih 13 zabio.

Umjesto vodstva, Real je devet minuta kasnije primio pogodak, a strijelac je bio Lucas Boye. U 76. minuti Pere Milla je zabio za 2:0 gurnuvši Elche korak do velike pobjede.

Međutim, Real se ipak uspio spasiti poraza. Domaćin je u 82. minuti dobio novi kazneni udarac, ovoga put pucao je Modrić i pogodio. Od poraza Real je spasio Eder Militao pogodivši za 2:2 u drugoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Viniciusa Juniora.

Osasuna je na gostovanju pobijedila Granadu sa 2:0 ostvarivši drugu pobjedu u zadnja tri kola. Za goste su zabili David García (64) i Kike (89). Hrvatski napadač Ante Budimir je igrao za goste do 75. minute.