sprema se smjena

Barcelona se sprema najuriti Valverdea i na njegovo mjesto staviti apsolutnu legendu kluba koja skoro pa i nema trenerskog iskustva

12.01.2020 u 08:09

Bionic
Reading

Barcelona želi umjesto Ernesta Valverdea dovesti Xavija koji je ostavio dubok trag u klubu kao igrač

Barcelona je u polufinalu španjoslkog Superkupa izgubila od Atletico Madrida s 3:2 i to je bila kap koja je prelila čašu kod čelnika kluba. Od ranije nisu pretjerano zadovoljni načinom na koji momčad igra ove sezone, a sada im je prekipjelo i odlučili su dati otkaz Ernestu Valverdeu.

Naravno, takve stvari, posebno u najvećim klubovima, često ne idu preko noći pa Valverde neće dobiti otkaz dok se ne pronađe kvalitetna zamjena. Čelni ljudi Barce predvođeni Ericom Abidalom zamjenu su pronašli u Dohi gdje se 'skriva' legenda kluba Xavi kojem su ponudili mjesto na klupi voljenog kluba.

Xavi je svoju cijelu igračku karijeru, ili barem njen ozbiljni dio, proveo u Barceloni iu koje je otišao u Katar, u Al Sadd u kojem je danas trener. Danas njegova momčad igra protiv Al Rayyana, a nakon te utakmice će Xavi donijeti odluku vraća li se u velikom stilu u klub čija je ikona.

Iako kao trener nema gotovo nikakvog iskustva jer je prije utakmice s Al Rayyanom imao 16 vođenih utakmica i to ne na nekoj visokoj razini, u Barceloni su spremni riskirati s njim i vjeruju da će svoje bogato igračko iskustvo pretočiti u trenerski posao. Možda i smatraju da neće biti puno gori od Valverdea, a sigurno mu je plus što ga Lionel Messi jako cijeni još od kada mu je ovaj namještao golove.

  • +9
Barcelona - Atletico Madrid, španjolski Superkup, 9.1.2020. Izvor: EPA / Autor: STR

Messijev blagoslov znači jako puno za novog trenera. Ako Xavi ipa odluči odbiti ponudu, Barcelona će krenuti po izbornika belgijske nogometne reprezentacije Roberta Martineza ili izbornika nizozemske nogometne reprezentacije Ronalda Koemana.