šeici su sretni

Luka Modrić i Ivan Rakitić u Saudijskoj Arabiji će se boriti za pehar španjolskog Superkupa

06.01.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Real Madrid je s Lukom Modrićem otputovao u ponedjeljak u Saudijsku Arabiju gdje će u srijedu igrati polufinale španjolskog Superkupa protiv Valencije dok će se u drugom polufinalu susresti Barcelona i Atlético Madrid

Španjolski Superkup, koji se igra od 1982. godine, prvi put je organiziran u ovom formatu s četiri momčadi, a ne dvije nakon što je Španjolski nogometni savez potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom, jednim od najvećih svjetskih izvoznika nafte.

Luka Modrić (34), kapetan hrvatske reprezentacije, u ponedjeljak je trenirao u kampu Real Madrida a onda je sa suigračima s obližnjeg aerodroma na sjeveru grada poletio prema Jeddahu. Ondje će Real Madrid računati na 23 prijavljena igrača. S popisa su otpali napadači Karim Benzema i Gareth Bale. Real Madrid je izvijestio da neće igrati zbog fizičkih problema.

Modrić je dosad dva puta osvojio španjolski Superkup baš kao i dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić koji će s Barcelonom braniti naslov pobjednika osvojen lani protiv Seville.

  • +31
Barcelona - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ENRIC FONTCUBERTA

On će sa suigračima iz Barcelone za Saudijsku Arabiju putuje u utorak.

Real Madrid i Valencia igrat će u polufinalu u srijedu u 20 sati, a Barcelona i Atletico Madrid u četvrtak u 20 sati.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 19 sati.