RONALDO U PRVOM PLANU

Bahata reakcija najveće zvijezde lige: Nije me ni pogledao, osjećao se prijezir

27.04.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Prije tri dana u Saudijskoj Arabiji odigrana je utakmica polufinala nogometnog Kupa kralja, a Al Wehda pobrinula se za iznenađenje, te je gostujućom pobjedom 1:0 izbacila Al Nassr, klub u kojem igra najveća zvijezda lige, slavni Portugalac Cristiano Ronaldo

Francuski napadač Jean-David Beauguel, kojeg smo mogli upoznati u utakmicama zagrebačkog Dinama i plzenske Viktorije, postigao je odlučujući gol u polufinalu saudijskog Kupa kralja, u kojem je Al Nassr izgubio od Al Wehde rezultatom 1:0.

Tako je Cristiano Ronaldo ostao je bez još jednog trofeja ove sezone, a to proslavljenom Portugalcu nije najbolje sjelo jer se nakon utakmice ponio vrlo nekorektno.

Beauguel je nakon utakmice želio razmijeniti dres s portugalskom zvijezdom, ali želja mu je ostala neispunjena.

'Razočaran sam. Nakon utakmice sam mu rekao kako sam njegov veliki fan i tražio sam dres. Nije me ni pogledao, samo mi je pružio ruku, a osjećao se prijezir u zraku', objasnio je Beauguel.

Francuz je šest godina mlađi od Ronalda, ali bio je kroz svoju karijeru daleko od nivoa klubova u kojima je svojevremeno igrao Portugalac.

'Odrastao sam uz njegove snimke pa nisam htio ništa reći. Znam da je bio razočaran zbog poraza, ali me iznenadio njegov stav. Na terenu je bio uznemiren i vikao je na suigrače', dodao je Beauguel.