NAVIJAČKI DERBI

Bad Blue Boysi bez riječi, Torcida poručila...

08.07.2015 u 14:21

Bionic
Reading

Dok je Hajduk u neizvjesnosti Torcida prolazi zanimljivo otvaranje sezone. Nakon gostovanja na Baltiku pred njima je uzvrat protiv Estonaca u Dugopolju, pa prvo povijesno otvaranje ligaške sezone kod Dinama

Šteta što Hajduk nije uspio zamijeniti domaćinstva s Estoncima. Barem iz navijačke perspektive. Nogomet bi 'prestigao' Ultru i Hajduk bi punio Poljud a ne (4.200 mjesta) stadion Hrvatski vitezovi, dok bi na uzvratu bilo više Hajdukovih navijača jer bi imali vremena za organizaciju puta.

Što je tu je, oko 4.000 odabranih pretplatnika pratit će Estonce, no u Torcidi smatraju da ih toliko može biti i na Maksimiru u nedjelju.

'Naš cilj je napuniti jug. Tisuću ulaznica prodaje se u pretprodaji u Splitu i tu će ljudi moći vidjeti smiju li na stadion. Dobro je što, prema našim saznanjima, sve zabrane piše policija. Mi samo tražimo da nitko mimo propisa i zakona ne dodaje imena po svojoj volji. Ne očekujemo nikakve probleme, dapače normalno pregovaramo s policijom oko bubnjeva, megafona i ostalih detalja koji su nam u proteklom razdoblju bili zabranjeni,' kaže za tportal glasnogovornik Torcide Damir Gruić i nastavlja.

'Nije nas bilo godinu dana, zaželjeli smo se Maksimira. Očekujem navijački dobar derbi, a  navijačima s druge strane želim da ih se ne zaustavlja iz nepropisnih razloga i da zbog 'crnih lista' ne počnu incidenti izvan stadiona,' završava torcidaš uoči derbija koji bi na tribine napokon mogao dovesti više od 10 tisuća ljudi. Uz malo sreće i dobre volje možda i već dugo neviđenih 20.

Iz Bad Blue Boysa su poručili da su sve rekli u priopoćenju i da ispred grupe nitko neće davati izjave uoči derbija.