INCIDENT U MELBOURNEU

Australski Hrvati: Mediji histeriziraju!

19.01.2010 u 15:15

Bionic
Reading

Nakon što je australski Herald Sun u ponedjeljak objavio priču o hrvatskim navijačima nazvavši ih huliganima koji su uništili prvi dan Australian Opena te garnirali priču navodima svojeg fotografa koji tvrdi da su ga hrvatski navijači pljunuli i fizički napali, oglasila se i predstavnica hrvatske zajednice u Melbourneu koja je navode ovdašnjih medija nazvala 'histeričnima'

Članica hrvatske zajednice u Australiji Linda Parić obrušila se na list Heral Sun nakon što su te novine objavile sliku hrvatskih navijača koje su navodno pozdravljale ljude nacističkim pozdravom, a k tome su i objavili izjavu svog fotoreportera koji tvrdi da su ga napali hrvatski navijači.

'Nacistički pozdrav? Ma to je pretjerano. Kao što se može vidjeti, uzdignuta su tri prsta, otkad je to nacistički pozdrav? Neke slike su fotografirane iz raznih kutova, voljela bih vidjeti te slike prije nego što su izrezane', kazala je gospođa Parić u utorak te se obrušila na list Herald Sun.

'Ovo namjerno histerično i negativno prikazivanje hrvatske zajednice jako je razočaravajuće. Nijedna druga zajednica u Australiji nije bila toliko vrijeđana kao mi', ogorčeno je završila gospođa Parić.