MELBOURNE NA NOGAMA

Australska policija prijeti hrvatskim navijačima

14.01.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Australska policija naučila je lekciju iz recentne povijesti te se pripremila za moguće etničke sukobe koji bi se mogli dogoditi u Melbourneu na prvom grand slam turniru sezone. Tamošnja je policija objavila kako je spremna nositi se sa svakim incidentom koji bi se mogao dogoditi

Prije tri godine 150 hrvatskih i srpskih navijača sukobilo se za vrijeme Australian Opena gađajući se bocama i drugim raznim predmetima. To je bio prvi takav incident u više od sto godina dugoj povijesti održavanja grand slam turnira.

Australska je policija imala posla i s ratobornim Grcima 2008. godine, a godinu dana kasnije su morali rješavati sukob između bosanskih i srpskih navijača koji su bacali stolice jedni na druge.

S obzirom na to da joj je puna kapa takvih incidenata, policija u Melbourneu se dobro pripremila za Australian Open koji započinje u ponedjeljak.

'Iako se većina gledatelja ponaša pohvalno, uvijek postoji manjina koji radi probleme svim ostalim gledateljima. Zato ćemo postaviti policajce unutar i izvan sportskih objekata, a one navijače koji će raditi probleme ćemo uhititi, izbaciti s natjecanja ili ih kazniti na licu mjesta', kazao je John Cooke iz australske policije.