TOPNICI SE VRAĆAJU

Arsenalu derbi, kiksevi vodećih

10.02.2010 u 23:01

Bionic
Reading

Tijekom večeri je odigrano šest dvoboja 26. kola engleskog Premiershipa. Vodeći sastavi nisu uzeli puni plijen, što je iskoristio Arsenal pobjedom protiv Liverpoola

U derbiju večeri Arsenal je na Emiratesu rezultatom 1:0 svladao Liverpool i tako se malo približio, činilo se, odbjeglom dvojcu s vrha. Pogodak odluke zabio je glavom Diaby deset minuta prije kraja susreta. Iako dotad nisu pokazali puno, u završnici je Liverpool bio blizu izjednačenja. Babel je pogodio stativu, a u posljednjoj minuti nadoknade Gerarrdov slobodni udarac zaustavljen je rukom unutar kaznenog prostora. Ipak, sudac je završio utakmicu. Eduardo nije igrao.

Manchester United je gostovao u Birminghamu kod Aston Ville i izvukao neriješen rezultat. Villa je povela preko Cuellara, a domaćin je sam i izjednačio autogolom Collinsa četiri minute kasnije. Sat vremena je bio isključen Unitedov Nani, no rezultat se nije mijenjao.

Ipak, United je prepolovio zaostatak za Chelseajem i sada zaostaje samo jedan bod. Zahvaliti mogu Evertonu koji je na Goodisonu Chelseaju nanio prvi poraz nakon 5. prosinca i poraza od Cityja. Chelsea je poveo golom Maloude, no Saha je zabio dva i preokrenuo rezultat. Francuz je mogao zabiti i treći gol, ali promašio je penal.

Tottenham je poražen od Wolwerhamptona 1:0, jedini gol zabio je Jones, a Modrić je zamijenio Kranjčara u 72. minuti. Blackburn je autogolom vratara Myhilla sa 1:0 svladao Hull. Kalinić je odigrao 90 minuta.

West Ham je na svom travnjaku sa 2:0 pobijedio Birmingham. Golove su zabili Diamanti i Carlton Cole.

Na ljestvici 12 kola prije kraja vodi Chelsea sa 58 bodova, United ima bod manje. Arsenal je pobjedom došao na 52, dok četvrto mjesto dijele Liverpool i City sa po 44 prikupljena boda. Plava momčad iz Manchestera je u puno boljem položaju jer ima dvije utakmice manje. Tottenham ima 43 boda.