premiership

Arsenal golovima iz zaleđa pobijedio Tottenham nakon više od dvije godine

18.11.2017 u 16:19

Bionic
Reading

U velikom londosnkomd erbiju, Arsenal je pobijedio Tottenham 2:0

U prvom dvoboju 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je u londonskom derbiju svladao Tottenham Hotspur sa 2:0 (2:0).

  • +10
Premier liga, Arsenal - Tottenham Izvor: Reuters / Autor: Reuters/Paul Childs

Oba pogotka 'topnici' su postigli u završnici prvog poluvremena, a oba uz veliku pomoć linijskog suca jer su golovima prethodila zaleđa. Arsenal je poveo u 36. minuti kada je Shkodran Mustafi glavom zatresao sam desni kut nemoćnog Llorisa, no linijski sudac nije primijetio kako je prilikom Özilova centaršuta domaći stoper bio u zaleđu za nekoliko centimetara.

Samo pet minuta potom Alexis Sanchez je povisio na 2:0 nakon prodora po desnom krilu i odličnog dodavanja Lacazettea.

 Ipak, niti taj pogodak nije trebao biti priznat jer je Lacazette također za nekoliko centimetara bio u zaleđu u trenutku kada je lopta bila upućena prema njemu.

Zanimljivo, zadnji put Arsenal je u protiv Tottenhama slavio još u rujnu 2015. godine, s time da je to bila utakmica League Cupa, dok je prvenstvnu pobjedu zadnji put upisao 16. ožujka  2014. godine.

Ovom pobjedom Arsenal je privremeno stigao na peto mjesto sa 22 boda, koliko ima i četvrti Chelsea koji ima utakmicu manje, dok je Tottenham ostao treći sa 23 boda, koliko ima i drugi Manchester United koji ima utakmicu manje. Uvjerljivo vodeći je Manchester City sa 31 bodom.