sudac nema respekta

[ANKETA/VIDEO] Oglasio se igrač Rijeke koji je dobio crveni karton i tako olakšao Hajduku put do trofeja: 'Nisam trebao biti isključen'. Slažete li se s njim?

27.05.2022 u 18:56

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobjednici su 31. izdanja SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom susretu na Poljudu pobijedili Rijeku sa 3:1, a jedan od ključnih trenutaka bio je drugi žuti karton kapetana Hrvoje Smolčića

Kapetan Rijeke tragičar je susreta na Poljudu, jer je svoju momčad ostavio s igračem manje. Prvo je u 27. minuti dobio prvi žuti karton zbog prigovora sucu Franu Joviću da bi četiri minute prije odmora s leđa za dres povukao Marka Livaju te dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

Rijeka - Hajduk 1:3, finale Kupa 2022. (crveni karton Smolčić, 41) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV

'Prvi žuti karton sam dobio neopravdano. Mislim da sudac nije imao respekta prema meni kao kapetanu jer vjerujem da bi u sličnoj situaciji neki drugi kapetan, poput Ademija ili Livaje, dobio samo usmenu opomenu. Mislim da drugi žuti karton također nije bio opravdan jer intenzitet prekršaja nije bio takav da sam trebao biti isključen. Na snimci se vidi da je Livaja Instagramu uz ispriku navijačima Rijeke na 'neinteligentnom' potezu.

  • +28
Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Rijeka-Hajduk, 26.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Smolčić je pretjerao u verbalnoj reakciji kod prvog žutog kartona, a isključujući karton je sasvim čist', prokomentirao je Marijo Strahonja, HRT-ov ekspert za suđenje.

Kao što je poznato sljedeća stanica njegove karijere je njemački Eintracht iz Frankfurta.