BIO BI TO POTHVAT

Andy Murray prije kraja karijere ima još jednu želju: Nadam se...

28.02.2024 u 14:07

Bionic
Reading

Škotski tenisač 36-godišnji Andy Murray nada se da će se uspjeti osigurati odlazak na Olimpijske igre u Parizu gdje će pokušati osvojiti treću zlatnu olimpijsku medalju unatoč lošoj formi i nagovještajima da bi uskoro mogao završiti karijeru

Murray, jedini tenisač koji je osvojio dva olimpijska naslova u pojedinačnoj konkurenciji, trenutno je na 67. mjestu na ATP ljestvici.

Do pobjede protiv Alexandrea Mullera u Dohi ovog mjeseca, Murray je bio u nizu od šest poraza, a ovaj tjedan nagovijestio je da je u posljednjim mjesecima svoje karijere.

"Nadam se da ću dobiti priliku natjecati se na još jednim olimpijskim igrama", odgovorio je Murray u srijedu u programu BBC Radio Four Today na pitanje hoće li biti prisutan na Olimpijskim igrama u Parizu.

Trostruki Grand Slam pobjednik Murray osvojio je zlato u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru četiri godine kasnije, ali mu prijeti opasnost da propusti kvalifikacije za nastup u pojedinačnoj konkurenciji u Parizu ako nastavi padati na ATP ljestvici.

Murrayev neposredni cilj bit će pronalaženje forme za grand slam turnir u Wimbledonu, za koji mnogi sugeriraju da bi moglo biti logično mjesto za njega da objavi kraj karijere.

"Kada dođe pravo vrijeme, vjerojatno ću nešto reći prije nego što odigram svoj posljednji meč i svoj zadnji turnir," rekao je. "Ne znam hoću li išta reći mjesecima unaprijed."

Murray danas igra protiv 18. teniača svijeta Francuza Uga Humberta za prolaz u drugo kolo na turniru u Dubaiju nakon što je u ponedjeljak osvojio svoju drugu pobjedu u 2024. pobijedivši Kanađanina Denisa Shapovalova.