samo za tportal

Andrej Kramarić uništio je moćni Bayern pa nam otkrio tko mu nije dao da pobjedu proslavi u svlačionici sa suigračima: Ne događa se ovo svaki dan!

28.09.2020 u 09:38

Bionic
Reading

Nogometaši Hoffenheima u nedjelju su na svom stadionu posve nadigrali Bayern i pobijedili aktualnog europskog prvaka 4:1 u utakmici drugog kola njemačke Bundeslige. S dva je gola, ali i odličnim nastupom, opet zabljesnuo hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić

Andrej Kramarić igra u velikoj formi. Još od nastavka prošle, 'post-korona' sezone, kada je u predzadnjem kolu zabio protiv Union Berlina, a potom i s četiri gola, sâm, srušio veliku dortmundsku Borussiju.

Novu je sezonu otvorio na jednako impresivan način. Prvo s dva gola u kupu Chemnitzeru, potom hat-trickom u gostujućoj pobjedi kod Kölna.

Vrhunac je stigao u nedjelju, kada je bio najbolji igrač dvoboja protiv Bayerna, kojem je zabio i dva gola.

A još prošlog vikenda, unatoč pobjedi, strahovao je Kramarić od dvoboja protiv aktualnog europskog prvaka. Doduše, imao je razloga, jer ako je Flickova momčad utrpala osam golova Barceloni, potom i s 8:0 svladala Schalke, pitanje je bilo kako će se Hoffenheim moći suprotstaviti ovom 'stroju'?

'Bayern je bez obzira na sve, najbolja, ustvari daleko najbolja momčad na svijetu. I zbilja se ne događa svaki dan da pobijediš takvu momčad, te joj još zabiješ dva gola', javio se u ponedjeljak za tportal, s puta prema trening-kampu, Andrej Kramarić.

I vi ste bili malo oštriji, jer priznali ste slabosti u igri protiv Kölna?

'Morao sam malo biti žustriji, kako bih potaknuo momčad. Očito je upalilo, jer zbilja smo odigrali fenomenalnu utakmicu. Bili smo odlični i u fazi obrane i u fazi napada, te smo posve zaslužili pobjedu. S time da smo imali još tri izrazite prilike i taj je uspjeh mogao biti uvjerljiviji'.

  • +7
Hoffenheim - Bayern Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

A o kakvom je protivniku riječ, najbolje govori podatak da je Bayernov niz nepobjedivosti, u službenim utakmicama, trajao od 7. prosinca 2019. godine, kada su Bavarci izgubili kod Borussije Mönchengladbach. Od tada, još su samo protiv RB Leipziga odigrali utakmicu bez pobjednika. Sve ostale završavale su slavljima minhenskog kluba.

Bili ste uvjerljivo najbolji igrač utakmice, kako su vas dočekali u svlačionici?

'Ha, ha.. Nikako. Sam sam proslavio jer nisam vidio suigrače. Morao sam na doping kontrolu, pa sam tamo bio više od sat i pol'.

Znači, nakon trčanja, nove muke. Morali ste popiti puno tekućine? Jeste barem tada popili pivo?

'Nisam, pio sam puno vode. Pivo, odnosno ni alkohol čak ni ne volim, iako imam zagorske gene, ali kao da ih nemam (ha, ha)'.

Nakon prvog kola, unatoč hat-tricku, rekli ste da o naslovu najboljeg strijelca ne želite razmišljati. Međutim, ova utakmica ipak vas svrstava među potencijalne kandidate?

'I dalje stojim kod toga, jer ne može se Hoffenheim uspoređivati s Bayernom, odnosno ja ne mogu očekivati da ću imati prilika kao Lewandowski. To je praktički jednosmjerna ulica'.

Izjavili ste da o promjeni sredine baš i ne razmišljate, odnosno da bi tek Bayern mogao biti novi izazov u vašem njemačkoj okruženju. Ovi golovi mogli bi ih dodatno zaintrigirati?

'Ne opterećujem se time. Istina, bilo je prije nekakvih spomena za tu mogućnost, ali nikad se ništa konkretnije nije dogodilo. Meni je u Hoffenheimu lijepo, imam svu pažnju i zasad sam fokusiran samo na klub. Naravno da mi gode te priče o interesu velikih klubova, ali ponavljam, usredotočen sam na aktualni klub'.

A rastu li ambicije kluba barem?

'Niti time se ne opterećujemo, jer tek je drugo kolo. Sezona je jako duga, čekaju nas utakmice Europske lige. Ima jakih klubova u Bundesligi, koji možda i više pretendiraju na mjesta koja vode u Ligu prvaka. Ali u svakom slučaju, mi ćemo se boriti, pa ćemo vidjeti kamo će nas to na kraju odvesti'.

Možda vas ždrijeb Europske lige odvede i do Hrvatske, odnosno Maksimira ili Rujevice?

'To bi bilo super. Istina, prvo i Dinamo i Rijeka moraju osigurati nastupe u skupinama, u što vjerujem da će se dogoditi. A meni bi bio veliki izazov igrati protiv klubova čije sam dresove nosio', završio je Andrej Kramarić i samo usput dodao kako su ozljede sada 'prošlost'.

Samo tako neka i ostane, jer i hrvatskoj reprezentaciji treba ovako raspoloženi strijelac.