PRINCEZA OD MELBOURNEA

Ana Konjuh unatoč bolovima do vrha WTA liste

26.01.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh s prvog Grand slam turnira sezone vraća se s dvije titule. Nakon 11 pobjeda podigla je pehare i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova, te se u domovinu vraća kao najbolja juniorka svjetske teniske ljestvice

Ana je prošlu sezonu zatvorila pobjedama na velikim turnirima Eddie Herr i Orange Bowl, a pauzu je, očito, iskoristila sjajno jer je i u novu ušla s dvostrukom pobjedom na Australian openu. U finalu je na središnjem terenu sa 6:3, 6:4 svladala Čehinju Siniakovu.

'Osjećaj je nevjerojatan', rekla je nakon meča najbolja juniorka svijeta koja je prvi set zatvorila asom, a drugi pred oko pet tisuća gledatelja s pet uzastopnih gemova. Lokalni novinari kažu, bez ikakvih znakova nervoze.

'Kakvo iskustvo! Središnji teren, toliko ljudi... nije to mala stvar. Ali pokušala sam se fokusirati samo na svoju igru i uspjela sam. Nisam gledala oko terena, ali sada uživam i nadam se da ću se vratiti na ovo mjesto', prenosi izjavu nezaustavljive 15-godišnje Hrvatice službeni web Australian opena.

Dubrovacki.hr, koji prati rast velike nade sa Lapada odmalena, dodaje da je Ana uoči treće uzastopne pobjede nad do jučer bolje rangiranom Siniakovom imala popriličnih tegoba s rukom.

'Večeras se vraćamo i sada samo sanjam odmor. Odigrala sam 11 mečeva i ruka mi nije bila najbolje. Uzela sam tablete protiv boli i izdržala, a sada me čeka nastup u Fed cupu u Izraelu. Za ovu sam si godinu zaželjela jedan Grand slam naslov i broj jedan na ljestvici i to je već sada uspjelo. Nevjerojatan osjećaj', kaže mlada dubrovačka dama koja je uz Donnu Vekić poprilična garancija da će hrvatski ženski tenis uskoro doživjeti rapidan rast.