HVATA DVOSTRUKU KRUNU

Ana Konjuh osvojila svoj prvi grand slam turnir

26.01.2013 u 10:43

Bionic
Reading

15-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh na Australian openu dokazuje da je uvjerljivo najperspektivnija tenisačica u juniorskom uzrastu. U paru s Kineskinjom Carol Zhao osvojila je turnir juniorskih parova i čeka pojedinačni finale protiv Čehinje Siniakove

Ana Konjuh je postala sedma Hrvatica s juniorskim grand slam naslovom (u singlu ili parovima), a trofej je hrvatsko-kineska kombinacija dobila nakon vrlo uzbudljivog dvoboja protiv Ukrajinke Korashvili i Čehinje Krejcikove i konačnog rezultata 5:7, 6:4, 10:7.

U prvom setu serija breakova ipak je stala kada su protivnice drugi puta servirale za set, no Konjuh i Zhao uzvratile su u drugom setu i meč je otišao u odlučujući 'supertiebreak'. Krejcikova i Korashvili su povele sa 7:5 i došle vrlo blizu trijumfa, no Ana i njezina partnerica su tada povezale pet poena i osvojile vrijedan trofej.

Konjuh je tako u dobi od 15 godina i 30 dana osvojila svoj prvi grand slam naslov, a drugi bi mogla dočekati već tijekom iduće noći. Naime, 15-godišnjakinja iz Dubrovnika se kvalificirala i u finale singla gdje ju čeka druga juniorka svijeta, godinu dana starija Čehinja Katerina Siniakova koju je Ana svladala u oba dosadašnja ogleda.

Posljednji je došao u finalu nedavnog Orange bowla, a u korist Čehinji ne ide ni podatak da je Ana Konjuh slavila u svih sedam finala na juniorskoj razini do sada. Rođena pobjednica, bez obzira na ishod tog finalnog ogleda.