što mu je to trebalo?

Ameru Gojaku derbi s Hajdukom bilo je 'generalna proba' za milijunski transfer, a on je sve upropastio ovim glupim potezom

13.07.2020 u 14:00

Bionic
Reading

Poraz 3:2 od Hajduka na Maksimiru posebno je bolan za sve u Dinamu. Iako rezultatski nebitan, jer 'modri' su već osigurali naslov prvaka, još je teži udarac klubu nanio reprezentativac BiH Amer Gojak (23) koji je u samo tri minute zaradio dva glupa žuta kartona, ostavio je u nastavku utakmice svoje suigrače na cjedilu, ali i zakomplicirao svoj transfer...

Dinamo će ovog ljeta doživjeti velike promjene, dosta će igrača napustiti Maksimir jer klub u ovim financijski neizvjesnom vremenima mora preživjeti, a prodaja je glavni izvor prihoda 'modrih'.

Jedan od 'najsjajnijih izložaka' u Dinamovu izlogu je i reprezentativac BiH Amer Gojak (23). Sjajni je veznjak u protekle četiri sezone dokazao i pokazao kako se radi o izvanserijskom nogometašu, a to su potvrdili i brojni europski klubovi koji su već odavno krenuli u akciju.

Na Maksimiru su se prije pandemije koronavirusa ponadali kako će im prodaja Amera Gojaka uprihoditi najmanje 10 milijuna eura, to su bile suzdržane procjene, a one optimistične išle su i do 15 milijuna eura odštete. Redali su se velikani, a najveći je interes prošlog ljeta pokazala Fiorentina, no tu je bilo još nekoliko momčadi iz Serie A, Engleske i Bundeslige.

Tako su se na nedjeljnom derbiju s Hajdukom na tribinama Maksimira i službeno ukazali skauti Fiorentine, ali i Atalante te engleskog Evertona! To su oni za koje se zna da su stigli u ova teška vremena gdje koronavirus diktira ritam putovanja. A kad su već došli, onda su valja i zainteresirani...

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Na žalost, koronavirus je poremetio sve planove, a ujedno je i doslovno prepolovio vrijednosti svih nogometaša u Europi i svijetu. Tako sada Gojak realno vrijedi između šest i osam milijuna eura, u nekom suludom raspletu na tržištu možda bi Dinamo mogao zaraditi i 10 milijuna eura, ali to je u praksi teško izvedivo. Posebice nakon nedjeljne utakmice...

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Jer derbi s Hajdukom trebao je biti 'generalna proba' za Gojakov milijunski transfer, reprezentativac BiH u dresu Dinama trebao je samo odigrati utakmicu na nivou na kojem je igrao i do sada. Ništa više, nitko od njega ne očekuje čuda iako bi derbi trebao biti dodatni motiv za sve.

No, Amer Gojak je 'izgorio' na terenu. Realno, odigrao je samo prvo poluvrijeme, bio je među lošijima u redovima Dinama, a potom je u samoj završnici prvog dijela presudio samome sebi. U samo četiri minute zaradio je dva izuzetno glupa žuta kartona, sudac Ivan Bebek 'počastio' ga je zbog toga crvenim kartonom i isključenjem.

U stvari, Amer Gojak izbacio je samog sebe, ali što je najgore - dvostruko je oštetio Dinamo. Prvo je svoje suigrače ostavio na cjedilu, drugo su poluvrijeme morali igrati s igračem manje što je na kraju presudilo u porazu 3:2. No, ono što je važnije sam je sebi srušio cijenu i zakomplicirao mogući transfer!

OK, znaju svi što sve može Gojak na terenu, ne sude prema samo jednoj utakmici. Ali, i ovo je jedan od pokazatelja, dečko je 'nestao' u samo par minuta, u samoj završnici prvog poluvremena kad se takvi prekršaji ne rade. Pogotovo ne tako glupi i očigledni! Oba je žuta kartona Gojak zaslužio, ali zabrinjava da je to primio tako 'hladno', bez previše emocija.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Imali su što skauti Fiorentine, Atalante i Evertona zapisati, manje o njegovim igračkim vještinama, a više o psihološkom stanju i taktičkoj odgovornosti, koncentraciji... U konačnom zbroju ti bi minusi u njegovim igračkim karakteristikama mogli srozati konačnu svotu transfera i za milijun eura. Pa tko je lud dati tolike milijune eura za 'neuračunljivog' igrača koji se ne može kontrolirati pod pritiskom u velikom derbiju?

Uz sve to je Gojak još u mandatu Nenada Bjelica imao nekih 'manjih problema s disciplinom', ali bivši je trener sjajno 'žonglirao' u toj situaciji, malo ga je kaznio, 'ohladio' ga je prebacivanjem na klupu za pričuve u nekim utakmicama i stvari su se vrlo brzo vratile u normalu.

Čini se kako će Zoran Mamić, ako misli zaraditi na transferu Amera Gojaka, morati brzo reagirati. Gojak je 'tražena roba', Dinamo neće imati problema s njegovom prodajom, pitanje je samo koliko je ovaj incident na derbiju s Hajdukom umanjio njegovu cijenu i koliko će Dinamo uspjeti popraviti štetu...

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Lokomotiva1:1
Dinamo Zagreb-Hajduk2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb34244676
2.Osijek341711662
3.Lokomotiva34187961
4.Rijeka341771058
5.Hajduk341761157
6.Gorica3412111147
7.Slaven Belupo34981735
8.Varaždin34891733
9.Istra 196134592024
10.Inter Zaprešić34382317

Sljedeće utakmice

17.7.Slaven Belupo-Inter Zaprešić
18.7.Varaždin-Osijek
18.7.Istra 1961-Dinamo Zagreb
19.7.Lokomotiva-Gorica
19.7.Hajduk-Rijeka