DANI ODLUKE

Ako se trgne, Rijeka ponovo može biti trofejnija od Dinama!

03.04.2015 u 10:09

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke prošle su godine osvojili više domaćih trofeja od Dinama i imali uspješniju europsku sezonu. Ove godine se muče, no ako u sljedećih tjedan dana pronađu svoju igru, sve se može promijeniti…

Iako Dinamo vlada hrvatskim nogometom posljednjih deset godina, sredinom 2014. činilo se kako je Rijeka pronašla dobitnu formulu protiv zagrebačkih zvijezda. Tri pobjede u nizu preokrenule su tijek događaja, a Kekovi nogometaši osvojili su Kup i Superkup. Ako tome pridodamo bolju europsku sezonu koju su imali u odnosu na 'modre', možemo reći da su dečki s Kantride ipak obilježili domaću nogometnu godinu, iako nisu bili ni blizu najvažnijem trofeju.

U 2015. godini Kekova ekipa kao da se malo izgubila. Remiji protiv Slavena, Splita i Osijeka te poraz protiv Lokomotive udaljili su ju od prvog mjesta u MAXtv Prvoj ligi, ali što se trofeja tiče, sezonu je još uvijek moguće spasiti, no Rijeka se mora trgnuti i to u sljedećih tjedan dana.

Prvi pravi ispit dogodit će se ove subote na Kantridi. Kao zagrijavanje za ono što slijedi gledat ćemo prvenstveni obračun Rijeke i Dinama u kojem domaća momčad pojačana ovog proljeća Tomasovom, Alexom, Radoševićem, Hristovom i Balajom mora samoj sebi pokazati da može igrati nogomet na vrhunskom nivou.

'Utakmicu dočekujem mirno s puno samopouzdanja i vjere u momčad koju vodim. Puna Kantrida bit će naš forte i moramo to znati iskoristiti. Nogomet ti može i donijeti i odnijeti ali ako daš sve od sebe ne trebaš se ničega bojati,' hrabro je najavio Matjaž Kek koji će među vratnice vratiti Ivana Vargića.

Dinamo još uvijek ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, a ako preživi Kantridu ove subote, mogao bi završiti sezonu bez ijednog.
Nakon tri poraza u nizu, 'modri' su u posljednje dvije međusobne utakmice svladali Rijeku i potvrdili dominaciju domaćim nogometom.

Ipak, ono pravo tek slijedi. Susret u subotu samo je zagrijavanje za novi obračun u srijedu, u polufinalu Kupa. Igra se na Maksimiru, a uzvrat za dva tjedna na Kantridi. Ako Rijeka opet izbaci Dinamo iz Kupa imat će priliku osvojiti ovo natjecanje i zatim u Superkupu ponovo postati momčad s najviše trofeja u godini, drugi put zaredom. No, mora se prvo Kekova ekipa trgnuti i početi igrati, a susret u subotu pokazat će nam ima li kakvog napretka…