očekivano

AEK je uoči utakmice s Dinamom imao jedan zahtjev, Uefa ga je prihvatila!

15.08.2023 u 16:17

Bionic
Reading

Na Maksimiru se od 20 sati (MAXSport 1) igra prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a koja je zbog krivog razloga u središtu pozornosti

Forma igrača, rezultati klubova, mogući dolasci ili odlasci iz Dinama odnosno AEK-a sve je to nekako palo u drugi plan. Prva utakmica u Ateni nije odigrana nego je prebačena za 19. kolovoza, jer je u uličnim neredima, u sukobu domaćih navijača i Boysa smrtno stradao jedan Grk.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

I zato je ova utakmica pod velikom pozornosti javnosti, ali i Uefe koja sada samo čeka krivi korak jednog od klubova da ga kazni.

Iako nisu dozvoljeni gostujući navijači, velike su policijske mjere osiguranja zbog onoga što se dogodilo u grčkoj metropoli, jer ni tamo nije trebalo biti Boysa, a pojavili su se i nastao je kaos koji je rezultirao jednim izgubljenim životom, ali i 100-njak uhićenih hrvatskih državljana koji su završili u grčkim istražnim zatvorima u lošim uvjetima.

  • +10
Nogometaši AEK-a odradili su trening na stadionu u Maksimiru Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No nogomet ide dalje. Utakmice se igraju, a prije prve će se održati minuta šutnje za poginulog navijača Michalisa Katsourisa. Igrači AEK-a nosit će protiv Dinama crni flor u sjećanje na njega. Od UEFA-e je atenski klub tražio minutu šutnje prije utakmice, a zahtjev je prihvaćen.