hrvatska na ep

Aco Petrović oglasio se što očekuje od Bojana Bogdanovića i sada je jasno što misli o njemu; dotakao se još jednog igrača koji mu je enigma

11.08.2022 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju od 1. do 18. rujna čeka nastup na Europskom prvenstvu, a povodom još jednog velikog turnira kratko se oglasio bivši izbornik Aco Petrović

Nedavno je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović objavio popis igrača koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu, ali još uvijek nije poznato u kojem će sastavu igrati jer neki su igrači dugo bili ozlijeđeni. Među njima su najpoznatiji Dario Šarić i Kruno Simon.

Podsjetimo, hrvatsku reprezentaciju prvo krajem kolovoza čekaju dvije pretkvalifikacijske utakmice za EP 2025. (25. kolovoza u gostima kod Poljske u Varšavi, te tri dana poslije u Opatiji protiv Švicarske), a nakon toga Eurobasket od 1. do 18. rujna. Hrvatski košarkaši nalaze se u skupini C u Milanu s Grčkom, Velikom Britanijom, Estonijom, Italijom i Ukrajinom. Domaćini Europskog prvenstva su uz Italiju i Gruzija, Njemačka i Češka.

No, ono što je Petrovića, koji prati sva zbivanja u hrvatskoj košarci, ponukalo da nešto napiše na Twitteru jest činjenica kao će Eurobasket gotovo sigurno biti posljednji turnir za Bojana Bogdanovića, igrača s bogatim NBA iskustvom.

'Teško je u ovom trenutku zamisliti koji nam je krajnji domet na PE u košarci (Eurobasket, op.a.), ali sam siguran da će Bojan u svom zadnjem nastupu za reprezentaciju odigrati turnir karijere. I nadam se da će Simon biti spreman', napisao je kratko Petrović koji jako dobro poznaje oba igrača. A očito ima pouzdanu informaciju kako je Bogdanoviću ovo zadnji turnir za Hrvatsku.

A i dobra zna koliko Simon dugo nije igrao zbog ozljede te da još nije sigurno hoće li moći igrati za Hrvatsku.

A kada je osjećaj za igru u pitanju ili osjećaj za prepoznati igrača – Aco rijetko griješi.

Šteta što se u svom obraćanju nije kratko dotakao i Amerikanca Jaleena Smitha koji je još uvijek u postupku stjecanja hrvatskog državljanstva, ali se svakako očekuje njegov nastup na Eurobasketu.

Odavno je Aco, još nakon Eurobasketa 2017. predlagao da se angažira nekoliko stranac, ali nije imao podršku ljudi iz HKS-a. I ubrzo je smijenjen…

satnica

Eurobasket - raspored

Na EuroBasketu Hrvatska je u prvom krugu svrstana u skupinu C koja će se igrati u Milanu, a suparnici će joj biti redom: Grčka 2. rujna (17 sati), Velika Britanija 3. rujna (14.15 sati), Estonija 5. rujna (14.15 sati), Italija 6. rujna (21 sat) i Ukrajina 8. rujna (14.15 sati). Prve četiri reprezentacije iz skupine plasirat će se u osminu finala.