živa legenda kluba

Aco Petrović kratko i jasno o Ciboni i velikom problemu s igračima: Bliži im se kraj

27.09.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno kako je pokrenut proces stečaja Cibone oglasio se i njihov bivši igrač, trener i predsjednik - Aleksandar Petrović

Sudeći po objavama 64-godišnjeg Aleksandra Petrovića na društvenim mrežama, gdje je posljednjih godina prilično aktivan, on nije optimist po pitanju Cibone i preoblikovanja u sportsko dioničko društvo.

Za Cibonu ga vežu najljepši igrači dani jer je u taj klub iz rodnom Šibenika stigao kao 17-godišnjak i jedan je od najzaslužnijih što mu se u ljeto 1984. u Zagrebu pridružio mlađi brat Dražen. Uostalom, zajedno su Aco i Dražen dva puta pokorili Europu i to će zauvijek zlatnim slovima ostati upisano u povijesti hrvatske košarke..

U Ciboni je igrao od 1979. do 1987. godine, a nakon završetka igračke karijere – na inzistiranje Mirka Novosela - u dva je navrata bio trener tog kluba. Bio je i jedan od onih koji je klubu posuđivao svoj novac, a kao predsjednik ga je na sve načine pokušavao spasiti. Stoga, svaka njegova riječ ima težinu…

No, kad je proces stečaja u pitanju (klupski račun je bio 120. dan u blokadi) isto tako je poznato kako je čelnim ljudima Cibone želja da se što prije započne s procesom preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. Kao što je poznato, počeo je teći rok od 45 dana da se spasi Cibona. Ili slijedi stečaj i vrlo vjerojatno – likvidacija.

Aleksandar Petrović, koji je prošlog ljeta pokrenuo inicijativu da skupi potreban novac (akcija ipak nije uspjela, op.a), po tom pitanju je napisao:

'Skupljajući jutros informacije o Ciboni (a u tjednu kada počinju prvenstvo Hrvatske i ABA liga) izvjesno je da se velikom klubu, nekada dvostrukom prvaku Europe, bliži neupitan kraj', napisao je Petrović na platformi X (bivši Twitter).

Nešto kasnije još je dodao kakav ogroman problem Cibona ima s igračima. Jer čini se da će jedno vrijeme momčad morati popuniti juniori...

'Pa da rezimiramo sa Cibonom! Cibona nema blokadu na FIBI te je ona izdala izlazna pisma za tri novopotpisana igrača i proslijedila u HKS. Isti, logično, ne prosljeđuje pisma Ciboni za igranje u PH, ali isto tako, ne izdaje izlazna pisma niti za ABA ligu, ligu koju ne priznaje', dodao je Petrović kako bi navijačima Cibone jednostavno objasnio kakva je situacija s igračkim kadrom jer zasad novi igrači neće imati pravo nastupa.

Nema sumnje kako je ispred Cibone jako teško razdoblje, a ako se pita Acu to bi mogao biti i njezin kraj. Kraj kluba koji je ponos Zagrepčana i koji je jedna od poznatijih sportskih bendova.