račun u blokadi

Pokrenut je stečaj Cibone; nikad teža situacija, ali čelnici kluba već imaju plan

22.09.2023 u 11:11

Bionic
Reading

Ono o čemu se mjesecima pričalo očekivano se i dogodilo. Pokrenut je proces stečaja KK Cibona, kluba koji je ponos Zagreba

Kako nalaže zakon, nakon što je račun Cibone ostao u blokadi punih 120 dana, pokrenut je proces stečaja.

Tako je dvostruki prvak Europe nakon nekoliko teških godina stigao do zida. No, znači li to da je stečaj pokrenuti i prijeti li klubu likvidacija?

>> Pokrenut je stečaj Cibone; nikad teža situacija, ali čelnici kluba već imaju plan

Na sve ovo su ljudi koji trenutačno vode Cibonu bili spremni… Zasad će biti sve po starom, ali kako se može doznati iz izvora bliskom klubu već sad se zna kako će zatražiti da se proces stečaja oduži.

Naime, cilj čelnika kluba jest da Cibona službeno pokrene preoblikovanje kluba iz Udruge građana u Sportsko dioničko društvo.

Konkretno, to znači kako prema novom 'Pravilniku o preoblikovanju' – po uputama Ministarstva turizma i sporta – čelnici Cibone imaju roku od 45 dana. U tom razdoblju očekuje se kako bi KK Cibona preoblikovanjem u Sportsko dioničko društvu opet 'stala na noge' jer potencijali investitori postoje.

Kako doznajemo direktor kluba Tomislav Šerić već je pripremio kompletnu dokumentaciju i ima plan 'kako spasiti Cibonu', ali uz sve to sve u klubu muči jedna drugi problem. Naime, u regionalnoj ABA ligi te u domaćoj HT Premijer ligi, koje uskoro kreću, za Cibonu mogu igrati samo petorica seniora, a to su Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Domagoj Vuković. Ostatak momčadi popunit će juniori jer novi igrači, zbog računa koji je bio u blokadi i strogih pravila, neće imati pravo nastupati (nemaju registraciju).

Kako će na kraju završiti ova priča i hoće li dužnici, koji su Cibonu pogurali prema stečaju, pristati na nagodbu, ne zna nitko.

Ako Cibona, bez obzira na stečaj, ipak preoblikovanjem zaista postane Sportsko dioničko društvo, možda dolaze bolji dani.

Neki su uvjereni kako investitor postoji i kako ima novac, a drugi su mišljenja kako neće biti ništa od toga.

Scenarij u kojem Cibona odlazi u likvidaciju bio bi pravi šok za Zagreb i za navijače. No, za konačan ishod trebat će pričekati još neko vrijeme.