NAKON PLJAČKE

Život u strahu: Tamara Ecclestone i njezin suprug zabrinuti su za kćerkicu Sophiju

07.01.2021 u 11:43

Bionic
Reading

Iako nisu bili kod kuće kad su im nepoznate osobe provalile u kuću i opljačkale ih, Tamara Ecclestone i njen muž Jay Rutland zabrinuti su za svoju kćer koja još uvijek strahuje da bi se provalnici mogli vratiti

Tamara Ecclestone, Jay Rutland i njihova šestogodišnja kćer Sophia u prosincu 2019. godine doživjeli su provalu u kojoj je su pljačkaši odnijeli stvari u vrijednosti od oko 25 milijuna britanskih funti. Obitelj nije bila kod kuće kad se provala u njihov dom u Londonu dogodila, no Sophia još uvijek pita roditelje hoće li se pljačkaši vratiti.

Tamara Ecclestone sa kćerkom Izvor: Profimedia / Autor: Lia Toby / MirrorPix / Profimedia

Ni zabrinutim roditeljima nije svejedno nakon provale u vilu s 55 prostorija u Kensington Palace Gardensu. Tamara Ecclestone prilično je nervozna u vezi cijelog događaja. Par ima i četiri mjeseca staru kćer Serenu.

Obitelj je bila u Finskoj kad se provala dogodila. Na putovanje su poveli psa i zaštitara, pa u kući nije bilo nikoga.

U mnoštvu vrijednih stvari koje su provalnici odnijeli bile su naušnice i ogrlica vrijedne oko 77.000 kuna. Policija je provalu opisala kao jednu od najvećih u Velikoj Britaniji.

Bogataši su bijesni, no istovremeno žive u strahu od povratka provalnika. Iako je jedan rumunjski konobar priveden, policija smatra kako nije sudjelovao u pljački. Konobar je proveo šest mjeseci u zatvoru jer je pokušao prošvercati ukradene stvari iz Velike Britanije.

Nagađalo se da je cijeli niz osoba povezan s rumunjskim konobarom koji je pomogao pljačkašima koji su u Veliku Britaniju stigli iz Italije. Policija također smatra kako je provala u dom Vichaija Srivaddhanaprabhe koji je 2018. poginuo u padu helikoptera čin iste bande.

Nakon pet tjedana u sudnici osobe povezane s rumunjskim konobarom oslobođene su svih sumnji da su pomogli provalnicima. Suđenje je umalo potpuno propalo zbog optužbi za rasizam i nasilničko ponašanje nekih članova porote prema jednoj svojoj kolegici.

Porotnica je navodno stalno slušala glasnu muziku na svom mobitelu na što su joj drugi članovi porote prigovorili. Sudac je otpustio ženu uz opasku kako njen odlazak iz porote nije njena krivica.

  • +3
Tamara Ecclestone Izvor: Profimedia / Autor: N.N.