PRINC ANDREW

Zbog brojnih skandala za osramoćenog princa nema povratka na staro

29.08.2023 u 19:20

Bionic
Reading

Unatoč nedavnom javnom iskazu potpore tzv. 'radnih' članova kraljevske obitelji prilikom zajedničkog dolaska u dvorac Balmoral zbog iskazivanja godišnjice smrti, kraljice Elizabete II, princ Andrew neće biti rehabilitiran

Princ Andrew se sad navodno suočava s doživotnom zabranom povratka na javne kraljevske dužnosti.

63-godišnji vojvoda od Yorka ostao je bez ikakvih službenih dužnosti ili prihoda nakon što je u veljači 2022. platio višemilijunsku nagodbu žrtvi trgovine ljudima iza kojeg stoji Jeffrey Epstein Virginiji Giuffre (39).

Iako su mu sad članovi kraljevske obitelji javno iskazali podršku poput princa i princeze od Walesa koji su mu se pridružili u automobilu dok su se vozili u crkvu na imanju Balmoral ovoga vikenda, izvori kažu da to nije znak da je uskoro će biti vraćen kao radni dio obitelji.

  • +2
Princ Andrew Izvor: Profimedia / Autor: Mark Large / dmg media / Profimedia

Prošlog vikenda se kraljevska obitelj odlučila prisjetiti kraljice Elizabete II., čija se prva godišnjica smrti obilježava 8. rujna. Kao mjesto okupljanja simbolično su odabrali Balmoral, mjesto gdje je kraljica provela svoje posljednje dane.

Jedan dobro upućen izvor je rekao The Daily Telegraph: 'Kralj je apsolutno odlučan da ne može biti povratka na javne dužnosti za vojvodu od Yorka. Uvijek je bio jasan da je usprkos tome što je vojvoda jako voljen član obitelji, to ne znači da će doći do promjene u stavu kada je u pitanju njegov kraljevski status'. Kako se pisalo, osramoćeni princ zbog upletenosti u skandal oko Jeffreya Epsteina angažirao je nekoliko osoba visokog profila kako bi lobiraliu njegovo ime za povratak njegovog prijašnjeg statusa, uključujući tu i prinčevu naoružanu policijsku zaštitu.

Telegraph je također izvijestio da je bilo 'nekoliko privatnih sastanaka' između kralja Charlesa (74) i Andrewa u drugom dijelu prošle godine dok su pokušavali razraditi nekakav plan koji bi mlađem bratu dao neku svrhu.

Tvrdilo se da je Andrew ponudio upravljanje jednim ili više kraljevskih posjeda uz druge prijedloge, ali Telegraph je rekao da su obje strane zaključile da on ne bi trebao javno istupati kao član kraljevske obitelji.

Izvor je također rekao da će se svaki dobrotvorni rad ili pokušaji da se ponovno izgradi njegov život odvijati iza zatvorenih vrata.

Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson (63) žive u svojoj kući Royal Lodge u blizini dvorca Windsor, dok se ona nastavlja oporavljati od nedavne operacije raka dojke.