VELIKO PRIZNANJE

Završio FEST: John Malkovich i Goran Bogdan nagrađeni u Beogradu

08.03.2020 u 22:43

Bionic
Reading

Glazbeno-scenskim performansom 'Glazbeni kritičar' u izvedbi slavnog glumca Johna Malkovicha kojem je uručena nagrada 'Beogradski pobjednik', svečano je večeras završen 48. FEST u Beogradu

'Hvala vam što ste me primili, napokon sam stigao u Beograd. Mislim da nisam napravio ništa tijekom svoje karijere da bih zaslužio bilo kakvo priznanje, jer mislim da sam imao sreću u životu raditi sa sjajnim ljudima, glumcima, scenaristima, redateljima. Zbilja je velika čast biti ovdje', rekao je Malkovich.

U prepunoj Kombank dvorani dodjeljena su priznanja, a za najbolji film u glavnom natjecateljskom programu proglašen je 'Nevidljivi život' Karima Aïnouza.

Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Vaclav Mohul za film 'Obojena ptica', jer je 'napravio iskorak iz svih trenutačnih filmskih trendova i zakoračio u ekstrem'.

'Napravio je monumentalno umjetničko djelo, koje podsjeća na najveća remek dela sedme umjetnosti', smatra žiri.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Goran Bogdan za lik oca u filmu 'Otac' Srdana Golubovića.

  • +6
Beograd: Na zatvaranju 48. filmskog festivala Fest dodijeljene su nagrade Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Snagom svoga izraza, u ulozi poniženog čovjeka, s minimalnim vanjskim sredstvima i snažnom unutarnjom emotivnom ogoljenošću za lik Oca koji želi vratiti svoju djecu, Goran Bogdan dobiva nagradu', objasnio je žiri.

Bogdan je kazao kako mu uloga mnogo znači, a nagradu je posvetio 'kolegi, uzoru, Nebojši Glogovcu'.

Za najbolju žensku ulogu priznanje je dobila Trine Dyrholm za film 'Dronningen/Queen of Hearts', a za najbolji debi nagrađen je Filippo Meneghetti, redatelj filma 'Nas dvije'.

Žiri novog natjecateljskog programa FEST Fokus, koji su činili Momir Milošević, Dušan Zorić i Damir Šehanović, proglasio je najboljim filmom ovog programa ostvarenje Ivane Mladenović 'Ivana grozna'.

Između ostalih nagrađen je i film 'Mater' hrvatskog redatelja Jure Pavlovića. 'Jako mi je drago što nagradu dobivamo na srpskom festivalu jer je bila velika srpska ekipa koja je radila na filmu, hvala im', kazao je Pavlović.