NAJZRELIJA ULOGA U KARIJERI

Kritičari puni hvale za novi film Gorana Bogdana, koji je svjetsku premijeru imao na Berlinaleu

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Jedan od naših najzaposlenijih glumaca tražen je u čitavoj regiji, a posebno je popularan u Srbiji gdje u posljednje vrijeme snima ulogu za ulogom. Na 70. Berlinaleu održana je premijera filma 'Otac', srpsko-hrvatsko-bosanskohercegovačka koprodukcija redatelja Srdana Golubovića u kojemu Goran Bogdan ima glavnu ulogu za koju, kao i za mnoge prijašnje, dobiva pohvale sa svih strana

Proteklog vikenda u berlinskom popratnom programu 'Panorama' predstavljen je jedini film s prostora bivše Jugoslavije koji je uvršten u ovogodišnji program. Riječ je o jednom od dva filma s hrvatskim koproducentskim pečatom (Propeler film), koji se temelji na istinitoj priči, a glavna uloga pripala je našem glumcu Goranu Bogdanu kojem je ova uloga bez sumnje najzrelija i najvažnija u dosadašnjoj karijeri. To potvrđuju i kritike.

Kritičar The Playlista Kevin Jagernauth piše da 'nošen Bogdanovom dominantnom a suzdržanom glumom, Golubović koristi ovu odiseju u scenariju kojeg je napisao sa Ognjenom Sviličićem kako bi istražio stvarnost izazova s kojima se sučavaju oni koji žive u ruralnim dijelovima Srbije'.

  • +1

Svjetska premijera filma 'Otac' na Berlinalu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Medić

Glumu Gorana Bogdana hvali i kritičar Cineurope:

'Goran Bogdan glavni lik tumači naturalističkim intenzitetom – on je čovjek škrt na rečima, a njegove oči i suptilna facijalna ekspresija nam govore sve što treba znati o njegovoj prirodi i stanju njegovog uma. U skladu s tim i imajući u vidu kako su Golubović i Ognjen Sviličić postavili scenario, gledatelji u potpunosti mogu osjetiti junakov bijes'.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

Jurica Pavičić u Jutarnjem listu piše:

'Film najbolje funkcionira dok je u kadru Bogdan sam, dok tumara, glavinja, svladava fizičku iznurenost, nesanicu, džepare. Tu do izražaja dolazi kako Golubovićeva režijska vještina, tako i odlični Goran Bogdan kojem je ovo najvažnija filmska uloga. Izrazito omršavio, s jako malo teksta, odlično utjelovljuje lik koji je istodobno najneznatniji, ali i najveći i najjunačkiji od sviju'.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, premda je prvo završio ekonomiju pa glumu, Goran Bogdan je nakupio respektabilan broj uloga, što na filmu, što na TV-u, a uza sve to je i jedan od organizatora širokobriješkog Woodstocka, najvećeg malog festivala priča, filmova i muzike kod nas i u okolici - West Herzegowina Fest.

Nedavno je u Beogradu završio snimanje serije 'Močvara', u kojoj ima ulogu policijskog inspektora Nikole. Uloga u seriji 'Posljednje pantere' našem je glumcu otvorila vrata međunarodne karijere, koja je započela manjom ulogom u 3. sezoni serije 'Fargo'. Priprema se za snimanje filma u Rumunjskoj, a nedavno se zgotovio dva filma u Engleskoj - 'Giant Land' i 'Concrete Plan' u kojima ima glavne uloge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!