olivia munn

Zablistala je na Oscarima, a sada sve šokirala priznanjem da boluje od raka

13.03.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Glumica Olivia Munn na društvenim mrežama je podijelila svoju priču o borbi s rakom dojke uslijed koje je u proteklih deset mjeseci bila na čak četiri operacije

Samo tri dana nakon što je blistala na crvenom tepihu uoči Oscara te na zabavi Vanity Fair, Olivia Munn šokirala je javnost i glumačke kolege priznanjem da boluje od raka dojke.

Slavna glumica priznala je kako je u proteklih deset mjeseci bila na čak četiri operacije, a svoju je priču podijelila na društvenim mrežama.

Jennifer Lopez- fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

'Dijagnosticirali su mi rak dojke. Nadam se da ću dijeljenjem ovoga pomoći drugima pronaći utjehu, inspiraciju i podršku na njihovom vlastitom putovanju', pisalo je na početku objave u kojoj je podijelila svoje teško iskustvo.

'U veljači 2023. godine, kako bi bila proaktivna oko svog zdravlja, obavila sam genetski test koji provjerava 90 različitih kancerogenih gena. Bila sam negativna na sve, uključujući i BRCA (najpoznatiji gen raka dojke). Moja sestra Sara je također bila negativna. Nazvale smo jedna drugu i dale si 'peticu' putem mobitela. Iste zime sam išla na mamografiju', započela je i dodala:

'Posljednjih 10 mjeseci sam imala četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu da ih ne mogu ni izbrojati, a naučila sam više nego što sam mogla zamisliti o raku, tretmanima i hormonima. Iznenađujuće, plakala sam samo dva puta. Mislim da nisam osjećala da imam vremena za plakanje. Moj fokus se smanjio i posložila sam bilo kakve emocije koje su mogle utjecati na moju mogućnost da ostanem čiste glave', napisala je Olivia uz priznanje da je željela doći u bolje stanje prije nego što sve iznese u javnost:

'Težila sam tome da me ljudi vide dok imam energije, kad sam se mogla obući i izaći iz kuće, kad sam mogla odvesti svog malenog dječaka u park. Čuvala sam dijagnozu, brigu, oporavak, tablete protiv bolova i papirnate haljine u privatnosti. Trebala sam doći do daha i proći kroz najteže trenutke prije nego što sam ovo podijelila.'

Olivia Munn zahvalila je liječnici što joj je spasila život jer bi bez njene dijagnoze otišla na pregled tek za godinu dana, kada bi rak bio u poodmakloj fazi.

'Doktorica je provjerila sve faktore, kao što su moja dob, povijest raka dojke u obitelji i činjenicu da sam prvo dijete dobila s 30 godina. Otkrila je da je moj rizik bio 37 posto. Zbog tog rezultata me poslala na magnetsku rezonanciju, nakon koje je uslijedio ultrazvuk, a onda i biopsija. Biopsija je pokazala da sam imala luminalni tip B karcinom u obje dojke. Luminalni tip B je agresivni rak koji se brzo širi. 30 dana nakon biopsije sam imala duplu mastektomiju. Jedan dan sam se osjećala sasvim dobro, drugi dan sam se probudila u bolničkom krevetu nakon 10 sati operacije.'

Olivia Munn Izvor: Profimedia / Autor: Michael TRAN / AFP / Profimedia

Zbog njene hrabrosti da podijeli ovo teško iskustvo te želje da time motivira druge žene na redovne preglede, zahvalile su joj brojne slavne kolegice te joj pružile podršku.

'Velikodušno je što si podijelila svoju priču. Mislim da si ovime spasila živote. Šaljem ti puno ljubavi', napisala je Jessica Chastain, dok je Kristin Davis dodala:

'Tvoje iskustvo je zaista moćno! Zahvalna sam što si rano saznala dijagnozu i šaljem ti ljubav i podršku. Ne mogu ni zamisliti kroz kakav si emocionalni kaos prolazila.'

doza inspiracije

Jednostavne, a tako glamurozne: Ove frizure s crvenog tepiha Oscara lako ćete i sami kopirati

Pogledaj galeriju

Porukama zahvale i podrške priključile su se Kaley Cuoco, Lindsey Vonn, John Mulaney i mnogi drugi, uvjereni kako je upravo ovakvo podizanje svijesti o važnosti pregleda ključno za ranu dijagnozu raka i uspješnost u liječenju.