SKLADNI PAR

Vojvode od Edinburgha ne kriju sreću: 25 godina ljubavi proslavili novim portretom

19.06.2024 u 20:48

Bionic
Reading

Objavom novog portreta najmlađi sin kraljice Elizabete II i njezina najdraža snaha obilježili su veliku, 25. godišnjicu braka

Na opuštenoj fotografiji snimljenoj u vrtovima njihovog doma u Bagshot Parku u Surreyju, princ Edward stoji iza svoje supruge Sophie obavijajući ruke oko nje, dok su njezine na njegovima.

Vjenčali su se 19. lipnja 1999. u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor i imaju dvoje djece - Lady Louise Windsor (20) i Jamesa, grofa od Wessexa (16).

Par se upoznao na pravom teniskom događaju početkom 90-ih kada je Sophie Rhys-Jones bila profesionalka za odnose s javnošću.

  • +3
Sophie, vojvotkinja od Edinburgha Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Uoči Edwardovog 60. rođendana u ožujku, Sophie (59) je uplakana odala počast svom suprugu, nazvavši ga 'najboljim ocem, mužem koji najviše voli' i 'još uvijek mojim najboljim prijateljem'.

Edward je u TV intervjuu svoju suprugu opisao kao svoju 'stijenu', dodajući da je bio 'nevjerojatno sretan što je pronašao Sophie i ona njega'.

Vojvoda od Edinburgha je brat kralja Charlesa III i najmlađe dijete kraljice Elizabete II i princa Philipa, bivšeg vojvode od Edinburgha.

  • +5
Princ Edward i vojvotkinja Sophie Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Edward i Sophie su 2002. najavili da će postati kraljevski članovi s punim radnim vremenom, a princ je 2023. od kralja dobio titulu vojvode od Edinburgha.

U prvoj polovici ove godine postali su ključni članovi malog broja zaposlenih kraljevskih obitelji jer su se kralj i princeza od Walesa privremeno povukli s javnih dužnosti nakon dijagnoze raka.

Kao zaposleni kraljevski član, Edward se usredotočio na mlade, sport, umjetnost i vojsku.